Τετάρτη, 5 Σεπτεμβρίου 2018

Οι πρωινές σκέψεις... μας καθορίζουν

Χωρίς να το καταλάβουμε, χωρίς να το επιδιώξουμε ξυπνάμε το πρωί και έχουμε αποφασίσει ήδη πως θα είναι η ημέρα μας. Με ποια συναισθήματα θα πιούμε τον καφέ μας, προετοιμάζουμε τον εαυτό μας για τα συναισθήματα που θα μας ακολουθούν στο δρόμο, κάνουμε πρόγραμμα το ποιούς θα δούμε, και ξέρουμε ήδη τι θα νιώσουμε όταν τους δούμε... Και πριν πούμε το πρώτο καλημέρα, περιμένουμε την στιγμή που θα τελειώσει αυτή η «κουραστική» δήθεν μέρα, και θα μπούμε στο σπίτι. 

Ε? Αυτό δεν κάνουμε? Σήμερα, αύριο και τις περισσότερες ημέρες, οι περισσότεροι απο εμάς αυτό κάνουμε. 

Βάλαμε τον εαυτό μας στο ραφάκι της ρουτίνας και σκονιστήκαμε. Άθελα, μα ηθελημένα δεν μπορούμε να απολαύσουμε τίποτα που να μην συμπεριλαμβάνετε μέσα σε όλα αυτά που αποφασίσαμε ήδη πως θέλουμε να βιώσουμε. Φτιάξαμε τις εμπειρίες μας πριν καν τις ζήσουμε! Δεν μπορούμε να δούμε τίποτα άλλο, πέρα από την πραγματικότητα που σχεδιάσαμε το πρωί στο μυαλό μας. Και κάθε πρωί κάνουμε ακριβώς το ίδιο πράγμα. Μέρες τώρα.. μήνες τώρα… xρόνια τώρα.

Και όταν κάποιος μας ρωτήσει πως κυλάει η ζωή θα του απαντήσουμε με το ίδιο τάχα μου ικανοποιητικό ύφος «..τα ίδια», λες και είναι καλό να είναι τα πράγματα ίδια, χρόνια τώρα! Συμβιβαστήκαμε με ένα «όλα καλά» και ξεχάσαμε πως μπορούμε να έχουμε άλλες χίλιες δυό απαντήσεις στην ίδια ερώτηση..

Λοιπόν, αφού έχεις ήδη αποφασίσει πως θα είναι η ημέρα σου σήμερα, πως περιμένεις να δεις κάτι άλλο? 

Είσαι πρόθυμος να αλλάξεις την ΡΟΗ?

Άσε την ημέρα να σε εκπλήξει! Άσε το κάθε πρωινό να γίνει η αρχή για μια σπουδαία, διαφορετική ημέρα γεμάτη προκλήσεις και αυθορμητισμούς! Άσε τη ζωή να φέρει μπροστά σου τις πιο ωραίες επιλογές, γιατί μόνο όταν είσαι ανοιχτός και δεκτικός θα τις δεις! 

Άσε τη στιγμή να σε κάνει να αποφασίσεις τι θα νιώσεις, και τότε θα καταλάβεις πως αυτό θα είναι το πιο αληθινό συναίσθημα που έννιωσες ποτέ!

Άσε την ημέρα να κυλήσει και την κάθε στιγμή να σε καθοδηγεί στην επόμενη! Άνοιξε τα χέρια και πες πως είσαι έτοιμος να δεχθεις τα πιο όμορφα πράγματα που θα μπορούσε σου φέρει η μέρα, και θα δεις, θα τα βλέπεις όλα διαφορετικά πια. 
Το πρωί να κάνεις βόλτες με τα ωραιότερα συναισθήματα και τις πιο ωφέλημες σκέψεις! 

Άρχισε να βλέπεις τα πράγματα αλλιώς και θα δεις… όλα θα αλλάξουν!
Η ομορφιά της κάθε μέρας… στο χέρι σου είναι, μπρόστα σου είναι! 
Το μονο που έχεις να κάνεις είναι να την δεις! :) 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ShareThis