Πέμπτη, 9 Αυγούστου 2018

Δύναμή σου, εσύ

Όλοι φτάνουμε σε ένα σημείο που την χρειαζόμαστε, την ψάχνουμε, νομίζουμε πως την έχουμε χάσει, μα…. Αυτή είναι πάντα εκεί. Η δύναμη της ψυχής είναι πάντα εκεί. Είναι το όπλο σου, είναι η ασπίδα σου, είναι η άμυνά σου…

Το ξέρω, όταν το ζεις, όταν είναι εκείνη η τραγική στιγμή που κλαις, είσαι χαμένος που ξεφεύγεις, είναι φυσικό να νομίζεις πως είσαι μόνος. Μα… μέσα σου υπάρχει όση παρέα χρειάζεσαι να σου κρατάει συντροφιά. Μέσα σου είναι όλοι οι πολύτιμοι λίθοι, όλα τα διαμάντια του κόσμου, όλες οι ακτίνες του ήλιου. Ότι χρειάζεσαι είναι μέσα σου. Εκεί που νιώθεις ότι σε εγκαταλείπει το μυαλό, εκεί που νιώθεις αδύναμο το σώμα, να ξέρεις πως η ψυχή δεν θα σε εγκαταλείψει ποτέ. 
Είναι αυτή που γνωρίζει  για ποιον πρέπει να πολεμήσει, είναι η ψυχή που ξέρει πως θα διεκδικήσει, είναι η ψυχή που θα σου δείξει τον φωτεινό εκείνο δρόμο που πρέπει να πάρεις. Αυτό που περνάς είναι δοκιμασία της ψυχής σου είναι μια ευλογία! Γιατί μόνο έτσι θα μεγαλώσεις.. μέσα από τις δυσκολίες είναι που θα ωριμάσει όλο σου το είναι, μέσα από τις δυσκολίες είναι που θα βρεις το δικό σου φως.
Και τότε είναι που θα σου πουν ότι άλλαξες. Τότε είναι που φίλοι και γνωστοί θα σου πουν ότι άλλαξες. Μα εδώ είναι που σε θέλω δυνατό! Μην κοιτάξεις κάτω, και μην νιώσεις τύψεις! Το κεφάλι ψηλά και η απάντηση μπροστά σου! «Ευτυχώς άλλαξα», «ναι, ευτυχώς άλλαξα». Γιατί σε αυτό τον κόσμο φίλε μου ήρθαμε για να εξελιχθούμε. Γεννηθήκαμε για να αλλάζουμε. Επιβάλλεται να αλλάζουμε. Λοιπόν «ναι άλλαξα» θα πεις, και να νιώθεις περήφανος γι’ αυτό.
Γιατί μέσα από τις δικές σου δυσκολίες μέσα από όλα αυτά που μόνο εσύ ξέρεις πως πέρασες, πήγες ένα βήμα παραπέρα. Ένα βήμα πιο κοντά στον αληθινό σου εαυτό. Στον στόχο, τον σκοπό. Σε εσένα.
Σου υπόσχομαι θα δεις, πως όταν τα καταφέρεις να βγεις από όλο αυτό θα πετάξεις. Και θα πεις ευχαριστώ για όλα όσα πέρασα, ευχαριστώ για όλα όσα έμαθα, ευχαριστώ ψυχή μου που φτάσαμε εδώ που φτάσαμε και πάμε παραπέρα. Παρέα μαζί. Χέρι χέρι δυνατοί.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ShareThis