Δευτέρα, 23 Ιουλίου 2018

Φόβος, η μεγαλύτερη σου πρόκληση


Το ξέρω φοβάσαι, όμως αυτό είναι η μεγαλύτερη πρόκληση που βάζεις εσύ ο ίδιος στον εαυτό σου. Εσύ το επέλεξες, και το επέλεξες για να το βιώσεις τόσο έντονα, και να το ξεπεράσεις με τον δικό σου μοναδικό τρόπο. Έχεις να μάθεις τόσα πολλά… αυτό το συναίσθημα είναι ένας μεγάλος δάσκαλος και εσύ ο καλύτερος μαθητης! Ήρθε η ώρα και η στιγμή να το αντιμετωπίσεις!

Φόβος. Αποδέξου τον και πες πως θα τον νικήσεις! Ο μεγαλύτερος σου εχθρος, ο πιο σκληρός σου ανταγωνιστής η μεγαλύτερη μάχη που έχεις να δώσεις! Μα όμως και το μεγαλύτερο μάθημα που έχεις να πάρεις. Ο φόβος ήρθε για να σε διδάξει. Ήρθε για να σε εξελίξει και ξέρει πως αυτή η νίκη δεν του ανήκει! Στη ζωή πρέπει να νικήσει η Ελευθερία!

Αχ και να ήξερες πόση δύναμη κουβαλάς μέσα σου…. Γεννήθηκες ελεύθερος! Η ψυχή σου γεννήθηκε ευτυχισμένη και ελέυθερη και όσα δύσκολα κι αν επέλεξες να της βάλεις στο μονοπάτι της, ελέυθερη και ευτυχισμένη θα φύγει πάλι, γιατί αυτή είναι η φύση της.

Ποιο κάτω ένα απόσπασμα του OSHO για τον φόβο.

Ο φόβος είναι ο αντίποδας της ελευθερίας
«Όλοι εκείνοι με τους οποίους έχεις έρθει σε επαφή σού έχουν επιβάλει το φόβο, διότι ο φόβος είναι ο αντίποδας της ελευθερίας. Όσο πιο πολύ φόβο έχεις μέσα σου, τόσο πιο μικρή είναι η δυνατότητα της εξέγερσης. Η κοινωνία, η εκκλησία, το κράτος, όλοι αυτοί θέλουν να βρίσκονται οι πάντες σε κατάσταση συνεχούς φόβου: φόβου για τα γνωστά, φόβου για το άγνωστο, φόβου του θανάτου, φόβου για την κόλαση, φόβου μήπως δεν πάνε στον παράδεισο, φόβου μήπως δεν καταφέρεις να γίνει γνωστό το όνομά σου στον κόσμο, φόβου μήπως είσαι ένα τίποτα. Οι πάντες γύρω σου, ήδη από τη γέννησή σου, δημιουργούν το φόβο. Κανένα παιδί δεν γεννιέται με φόβο. Κάθε ένα παιδί γεννιέται με ελευθερία, αμφισβήτηση, εξέγερση, ατομικότητα, αθωότητα – ιδιότητες όλες τους σπουδαίες. Είναι όμως ανίσχυρο, εξαρτημένο.

Αλλά όταν έχεις μεγαλώσει, το βλέπεις – μπορείς να δοκιμάσεις να βγάλεις μία-μία τις φλούδες του κρεμμυδιού – πώς δημιουργήθηκαν μέσα σου οι φόβοι, πόσο υπήρξες εύπιστος, πώς εκμεταλλεύθηκαν οι άνθρωποι την αθωότητά σου. Ο ιερέας δεν είχε καμία γνώση του Θεού κι όμως σε εξαπάτησε και προσποιήθηκε ότι γνωρίζει τον Θεό. Δεν είχε ιδέα για τον παράδεισο και την κόλαση κι όμως σε ανάγκασε να φοβάσαι την κόλαση, να φιλοδοξείς για τον παράδεισο. Δημιούργησε την απληστία, δημιούργησε το φόβο. Ήταν κι ο ίδιος θύμα άλλων ανθρώπων.»

Osho, The Last Testament

Γεννήθηκες για να είσαι ατρόμητος, γεννήθηκες για να μη φοβάσει τίποτα! Γεννήθηκες για αντέξεις ότι έρθει στον δρόμο σου, γιατί μόνο έτσι θα εξελιχθείς! Είσαι ένας λαμπρός μαθητής του φόβου και όταν τον ξεπεράσεις θα γίνεις εσύ ο δάσκαλος.

Όποιος και να είναι ο μεγαλύτερος σου φόβος είναι πολύ μικρός σε σχέση με την ΕΛΕΥΥΘΕΡΙΑ, την ΑΓΑΠΗ την ΕΥΤΥΧΙΑ που μπορείς να νιώσεις όταν τον ξεπεράσεις. Είναι μια κουκκίδα, έτσι να τον βλέπεις, μια πολύ μικρή κουκκίδα στην απέραντη άμμο.

Μπορείς να ξεπεράσεις κάθε φόβο! Στο υπόσχομαι όταν η ψυχή… το θέλει το μυαλό μπορεί!

Πάτα τα πόδια σου γερά στη γή, πες σε κάθε σου φόβο «σε νικάω» και πήδα ψηλά σα μωρό παιδί. Διώξε τον μακριά! Και νιώσε τον αέρα της ελευθερίας να σε γεμίζει με οξυγόνο και να σου λέει στο αυτί: Καλοσώρισες πίσω στη ζωή… ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ!
Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ShareThis