Τρίτη, 17 Ιουλίου 2018

Αυτό το καλοκαίρι δες τα πράγματα λίγο αλλιώς!


Πόσο τυχεροί είμαστε εμείς οι άνθρωποι, μας δίνονται απλόχερα τόσα αγαθά για να νιωσουμε αγαλλίαση και ηρεμία στην ψυχή μας μα… τις περισσότερες φορές δεν τα βλέπουμε. Κι αν τα δούμε, ξεχνάμε να τα απολάυσουμε!  

Είναι η θάλασσα και το γαλάζιο της, ο ήχος που κάνουν τα κύματα όταν αγκαλιάζουν το ένα το άλλο. Η αίσθηση που έχει το γυμνό πόδι σου στην άμμο και το πόσο θεραπευτικό είναι το χάδι της. Το πράσινο που έχουν τα δέντρα και ο ήχος που κάνουν τα κλαδιά ή τα φύλλα στο πέρασμα του ανέμου. Τα πουλιά και το τραγούδισμά τους. Η μυρωδιά των καλοκαιρινών φρέσκων φρούτων, και η γλυκάδα τους. Ο καταγάλανος ουρανός και η γραμμή του ορίζοντα που σε ταξιδέυει στο άπειρο…

Τα έχουμε όλα τόσο δεδομένα που ξεχάσαμε να τα απολάυσουμε. Τα βλέπουμε κάθε μερά μα… τα βλέπουμε στα αλήθεια? Λίγα δευτερόλεπτα αρκεί να παρατηρήσεις το μεγαλείο της φύσης, και η διάθεση αλλάζει! Το ξέρεις! Απλά το έχεις ξεχάσει…

Αλήθεια πότε ήταν η τελευταία φορά που απόλαυσες πραγματικά ένα υπέροχο τοπίο? Ποια ήταν η τελευταία φορά που άκουσες το κελάηδημα ενός πουλιού? Που πρόσεξες το χρώμα ενός λουλουδιού? Που είδες τα φτερά μιας πανέμορφης πεταλούδας και ενθουσιάστηκες σαν μωρό παιδι?

Φύση. Η ζωγραφιά του θεού απλωμένη μπροστά μας…
Πόση αγάπη να είχε το πινέλο του άραγε?

Καλοκαίρι, η εποχή των διακοπών και της ξεκούρασης. Τώρα και χωρίς δικαιολογίες είναι η εποχή που σου δίνεται η ευκαιρία να δεις τα πράγματα αλλιώς! Αυτό το καλοκαίρι νιώσε τη φύση με όλες σου τις αισθήσεις, και ξεκούρασε συνειδητά την ψυχούλα σου, το μυαλό σου, το σώμα σου. Προετοιμάσου για την νέα εποχή και γίνε και ο νέος σου εαυτός.

Αυτό το καλοκαίρι να το φορέσεις με όλο σου το είναι, να εκτιμήσεις την φύση που σου δίνεται απλόχερα και να παίξεις σαν μικρό παιδί! Άσε το σώμα σου να χορέψει σε καλοκαιρινούς ρυθμούς και γέλα, γέλα με όλη σου την ψυχή! 

Βαθιά ανάσα, κλεισε τα μάτια, νιώσε το οξυγόνο να γεμίζει τους πνέυμονές σου, και πες ευχαριστώ… γιατί όλο αυτό είναι δικό σου, σου ανήκει, είναι για σένα, και ήρθε η ώρα να το ζήσεις πραγματικά!

… κάνε ένα δώρο στον εαυτό σου και αυτό το καλοκαίρι… δες τα πράγματα αλλιώς!  
Καλό μας καλοκαίρι λοιπόν! :)


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ShareThis