Πέμπτη, 12 Ιουλίου 2018

Ευτυχία, το διαμάντι που κρύβουμε μέσα μας


«Που είσαι?» Της φωνάζει… «Εδώ! Στην ψυχή σου μέσα! Απλά πρεπει να ψάξεις να με βρεις! Δεν είμαι πολύ βαθιά… είμαι όπως εκεί που χρειάζεται να είμαι, ούτως ώστε όταν με βρεις, να με εκτιμήσεις ακόμη περισσοτερο, και να με κρατήσεις στη ζωή σου για πάντα!»

ΕΥΤΥΧΙΑ…

Μας ψιθυρίζει, μας μιλάει, μας φωνάζει.. Σώπα λίγο… Κλείσε τα μάτια, ηρέμισε, και θα ακούσεις… χρόνια τώρα σου φωνάζει!

Η ευτυχία πηγάζει από μέσα μας. Τόσο απλό, λιτό, και πολυφορεμένο, όμως τόσο αληθινό… πόσο δίκαιο είχε ο Καβάφης, «η Πόλης θα σε ακολουθεί» γράφει. Και εμείς δεν δώσαμε καμία σημασία. Εθελοτυφλούμε.

Με όποιο τρόπο κι αν προσπαθείς να αποφύγεις τα προβλήματα της καθημερινότητας, τα συναισθήματα που κουβαλάς ενω δεν σε αφορούν, τα θέματα που σε ενοχλούν και δεν τα αλλάζεις, τον θυμό που καταβάθος θες να ημερέψεις, εκεί θα είναι. Εκεί θα μένουν. Θα τα ξεχνάς, θα τα βάζεις σε αναμονή, θα νομίζεις πως μπορείς να τα καλύψεις με χίλια δύο άλλα πράγματα, μα τελικά θα καταλάβεις πως… Τα λεφτά, τα σπίτια, τα παιδιά σου, η δουλειά σου, τα καινούργια ρούχα και οι συζητήσεις που πάντα αφορούν άλλους είναι απλά δικαιολογίες.

Και όσο κάνεις τα στραβά μάτια, δεν ακούς, μα αυτή σου ψιυθρίζει, «είμαι εδώ». 
«Είμαι εδώ!» Η φωνή λεπτή, σιγανή και γνώριμη. Το ξέρεις καταβάθος. Αλλά δεν σε βολεύει τώρα, δεν έχεις χρόνο. «Μπορεί να περιμένει ακομα λίγο» σκέφτεσαι, και την βάζεις και πάλι σε αναμονή. Και αυτή εκεί. Με υπομονή και επιμονή, σε περιμένει. Δεν έχει άλλη επιλογή… Υπάρχει για να σου φανερωθεί όποτε εσύ και μόνο θελήσεις. 
Και τα χρόνια παιρνούν… Μα… Πότε δεν είναι αργά!

Όσο μακρια κι αν πας, σε άλλη γη, σε άλλα μέρη, θα τα παίρνεις όλα μαζί σου μόνο και μόνο επειδή επιμένεις πως είναι δικά σου! Να σου πω όμως κάτι? Μέσα σου, έχεις και το ωραιότερο συναίσθημα που υπάρχει, την ευτυχία! Είναι όμως πιο βαθιά! Θέλει ψάξιμο! Θέλει δουλειά! Θέλει ξεσκόνισμα η ψυχή σου μάτια μου, θέλει να δεις τους φόβους σου κατάματα! Να Αντιμετωπίσεις κάθε σου πρόβλημα! Να εξολόθρέυσεις κάθε σου αμφιβολία. Και θα την βρεις! Θα την συνατήσεις! Ένα υπέροχο λαμπερό διαμάντι. Αυτό είσαι. Γεννήθηκες για να είσαι ευτυχισμένος! Εσύ είσαι η απάντηση στην ερώτηση «που είναι η ευτυχία»

ΕΣΥ, ΕΙΣΑΙ Η ΕΥΤΥΧΙΑ ΣΟΥ.

Το ξέρω, είναι ανηφόρα, έχει περίεργες στροφές και αγκάθια στον δρόμο… μα όταν φτάσεις στον προορισμό σου, θα δεις υπέροχα λουλούδια, θα μυρίσεις μυρωδιές εξαίσιες, θα απολάυσεις κάθε ακτίνα του υπέρλαμπρου ήλιου! Ο δρόμος προς την ευτυχία δεν είναι τόσο δύσκολος όσο νομίζεις, μη φοβάσαι! Μπορείς! Αναγνώρισε ότι σου όμορφο σου δίνεται και εκτίμησε τη φωνή που ακούς.

Στην αρχή είναι ψίθυρος, μα ώσπου προχωράς δυναμώνει… και δυναμώνει… και σου φωνάζει! Είναι η Ευτυχία! Ακουσέ την! Αγκάλιασέ την! Δική σου είναι! Πίστεψε σε αυτήν! Και θα δεις, δεν θα σε αφήσει ποτέ. Εξάλλου δεν σε άφησε ποτέ, δεν σε ξέχασε ποτέ. Πάντα εκεί ήταν. Και πάντα εκεί θα είναι,μέσα σου! 
Τι λες… Θα ψάξεις να την βρεις? …Σου αξίζει! :) Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ShareThis