Τρίτη, 26 Ιουνίου 2018

Καλωσορίζοντας την αληθινή αγάπη


Τι είναι αγάπη? Και πριν σκεφτείς πως όλο αυτό είναι ένα κείμενο για ζευγάρια και μοιραίους έρωτες, θα σου πω ότι είναι πολλά περισσότερα.

Καλωσορίζοντας την αληθινή αγάπη…

Μας έχουν μάθει μια ζωή πως πρέπει να βρούμε την αγάπη, λες και την έχουμε ήδη χάσει! Μας είπαν να βρούμε το άλλο μας μισό, λες και είμαστε μισοί! Μας ψιθύρισαν πως πρέπει να γεμίσουμε το κενό, λες και είμαστε άδειοι!

Λοιπόν, σταμάτα να ψάχνεις την αγάπη. Την αγάπη, δεν την έχασες, την κέρδισες από την πρώτη στιγμή που ανάσανες σε τουτο εδώ τον κόσμο. Την κέρδισες από τη στιγμή που γεννήθηκες. Η αγάπη δεν έιναι εκεί έξω. Η αγάπη είναι εκεί μέσα, μέσα σου. Από την ώρα που γεννιεσαι είσαι αγνή, καθαρή αγάπη, τα πρώτα σου χρόνια μόνο αυτό ξέρεις, μόνο αυτό δίνεις, και το δίνεις τόσο απλόχερα… και μόνο αυτό έχεις ανάγκη να πάρεις, και δεν το γνωρίζουνε πολλοί…

Γεννιόμαστε γεμάτοι! Και αδειάζουμε όσο ζούμε αυτό το μοναδικό δώρο που μας χαρίστηκε… τη ζωή.

Είναι αστείο με εμάς τους ανθρώπους, έχουμε ήδη μέσα μας το πιο υπέροχο συναίσθημα που υπάρχει, και μεγαλώνοντας μαζέυουμε συναισθήματα - σκουπίδια που δεν μας αφορούν. Και τα κάνουμε δικά μας. Και νομίζουμε πως είμαστε εκείνα!

Μα… όχι, δεν είσαι το άγχος, δεν σε αφορά ο φόβος, δεν σου πάει η λύπη. Δεν είναι δική σου η ανασφάλεια, δεν σου μοιάζει ο θυμός, δεν είσαι η αρρώστια. Δεν σε κολακέυει το κλάμα, δεν σου ανήκει ο εγωισμός, δεν σου ταιριάζει η ζήλια. Είναι όμως όλα αυτά που θα σε μάθουν και θα σε εξελίξουν. Συγχωρεσε τον εαυτό σου και γίνε ο μαθητής των συναισθημάτων σου. Ξεφορτώσου τα. Μπορείς να το κάνεις, ήρθε η ώρα. Αυτά τα συναισθήματα είναι όλα αυτά που θες να αποβάλεις, για να νιώσεις αυτό που πραγματικά είσαι.

Ο Λέο Μπουσκάλια έλεγε το εξης : «Με ενδιαφέρει πιο πολύ να ξεμάθω, παρά να μάθω. Προσπαθώ να ξεμάθω όλα τα σκουπίδια που έχω συσσωρεύσει. Με κάθε σκουπίδι που πετάω, αισθάνομαι πιο ελεύθερος»

Το μοναδικό πράγμα που κουβαλάς όπου σταθείς και όπου βρεθείς, είναι η αγνή αγάπη. Αυτό είσαι! Μια ελέυθερη ψυχή γεμάτη αγάπη, και οσο πιο νωρίς το συνειδητοποιήσεις, τόσο πιο νωρίς θα βρεις τη δική σου ευτυχία. Όσο πιο νωρίς σταματήσεις να την ψάχνεις τριγύρω, τόσο πιο νωρίς θα την βρεις εκεί που είναι στα αλήθεια. Όσο πιο νωρίς το καταλάβεις, τόσο πιο νωρίς θα γεμίσει το κάθε κενό, που στην πραγματικότητα δεν υπάρχει μέσα σου, αλλά απάνω σου. Ξερίζωσέ το και θα δεις, Θα αποκτήσουν όλα νόημα τώρα…

Όλα θα ρέουν σαν ένα ήρεμο ποταμάκι, θα ξέρεις πως δεν είσαι μισός. Θα θες να βρεις απλά ένα συνοδοιπόρο, για να ζήσετε μαζι την απέραντη αγάπη. Να κάνετε βόλτες συναισθημάτων σε αυτό το ταξίδι που ονομάζεται ζωή. Να γνωρίσετε τον αληθινό πλούτο της ψυχής. Όπως λέει και ένα πολυαγαπημένο μου πρόσωπο, στη ζωή δεν ψάχνεις το άλλο σου μισό, αλλά το άλλο σου ολόκληρο. Αυτό να θυμάσαι.

Είσαι αγάπη! Βάλε το χέρι στην καρδιά και πες το! Μην ντρέπεσαι, πες το: «είμαι αγάπη» και κάνε το συνήθεια, θύμιζέ το στον εαυτό σου! Και σου υπόσχομαι πως η ζωή σου θα αλλάξει, γιατί τώρα πια ξέρεις πως… ότι νόμιζες πως σου λείπει, είναι ήδη μέσα σου.ΥΣΤ: Με απέραντη αγάπη J


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ShareThis