Τρίτη, 1 Μαΐου 2018

«Ευχαριστώ» το δώρο της ευγνωμοσύνης


Ο William Arthur Ward είχε πει κάποτε πως, το να αισθάνεσαι ευγνωμοσύνη και να μην το λες είναι σαν να τυλίγεις ένα δώρο και να μην το δίνεις.

Είναι τόσο σημαντικό να λέμε τη λέξη ευχαριστώ?

Μα ναι.

Είναι πολύ σημαντικό να εκφράζουμε την ευγνωμοσύνη μας, και η λέξη ευχαριστώ μας δίνει αυτή την δυνατότητα! Εκφράζει την αναγνώριση και την εκτίμηση, φτιάχνει την διάθεση, ανοίγει πόρτες και εκσφενδονίζει την κακία.

Το ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ είναι τα ωραιότερα συναισθήματα μόνο σε 9 γράμματα.

Να λέτε ευχαριστώ, χωρίς σκοπό, χωρίς ανταλλάγματα χωρίς δόλιο τρόπο. Να λέτε ευχαριστώ με απέραντη αγάπη και να δείτε πως ευχαρίστηση που θα νιώθετε, θα είναι περισσότερη από αυτόν που το εισπράττει.

Θα σας πάω και ένα βήμα παραπέρα! Γιατί είναι σημαντικό.

Λοιπόν να λέτε ευχαριστώ, αλλά όχι μόνο στους ανθρώπους, να εκφράζετε την ευγνωμοσύνη σας γενικότερα, και εδώ είναι που θα δείτε πραγματικές αλλαγές να συμβαίνουν στη ζωή σας.

Να λέτε ευχαριστώ που ανοίξατε τα δυο σας μάτια το πρωί και είστε έτοιμοι για νέες περιπέτειες! Να λέτε ευχαριστώ για κάθε καλό και όμορφο συμβαίνει στη ζωή σας. Μάθαμε να τα έχουμε όλα δεδομένα. Εκτιμήστε τα ωραία πράγματα και μην θεωρείτε τίποτα δεδομένο. Να λέτε ευχαριστώ που σας δόθηκε το δώρο της ζωής και να το εκτιμάτε, να το απολαμβάνετε να το ζήσετε με όλη σας την καρδιά!

Βάλτε αυτό τον στόχο: να λέτε ευχαριστώ κάθε πρωί και κάθε βράδυ για όλα τα καλά που σας συμβαίνουν, και θα δείτε, θα εκτιμήσετε ακόμα περισσότερο τη ζωή σας!

Είναι όλα τόσο απλά τελικά. Απλά συνηθίσαμε να δίνουμε έμφαση στα δύσκολα. Άνοιξε τα μάτια σου δες τα καλά, και νιώσε ευγνωμοσύνη! Σου αξίζει αυτό το συναίσθημα!

Άντε και καλό μας μήνα!


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ShareThis