Δευτέρα, 23 Απριλίου 2018

Βρες την ουσία


Ένα πρωί, άνοιξα τα μάτια μου και είδα καθαρά, πεντακάθαρα, και κατάλαβα αυτό: πως μπροστά μου ξεδιπλώνεται μια πληθώρα επιλογών που θα καθορίσουν την ποιότητά της ζωής μου… Και η επιλογή είναι ξεκάθαρα δική μου. Και «εγώ» σε αυτή τη περίπτωση είμαι «εσύ», καταλαβαίνεις…

Επιλέγω λοιπόν να κάνω πράγματα που έχουν ουσία. Πράγματα που έχουν ουσία για τη δική μου ζωή, για τη δική μου Ψυχή, στο δικό μου Μυαλό, για τους δικούς μου Ανθρώπους, για το δικό μου Σκοπό. Επιλέγω να βάζω στην ζωή μου ανθρώπους που έχουν ουσία, τη δική τους ουσία. Και η δική τους ουσία, να χωράει στη δική μου αλήθεια.

Αλήθεια, έχετε σκεφτεί ποτέ, πόσα πράγματα κάνουμε καθημερινά που δεν έχουν καμία ουσία? Καταλήγουμε έρμαια σε ένα σκουριασμένο μικρόκοσμο, και το μόνο που ξέρουμε να κάνουμε υποσυνείδητα είναι να αναπνέουμε σαν ρομπότ.

Διερωτώμαι, μήπως στην δική μας εποχή η ουσία χάθηκε κάπου ανάμεσα στην εσωστρέφεια και το θυμό? Ανάμεσα στο άγχος και τη μιζέρια? Ανάμεσα στο Instagram και τις τέλειες selfie? Μήπως, λέω μήπως χάνουμε τη μπάλα κάπου ανάμεσα στις πολλές επιλογές και το μοντέρνο lifestyle?  

Τις πολλές επιλογές….! Αντιλαμβάνεσαι πόσο υπέροχο πράγμα είναι αυτό? Έχεις την επιλογή να βάλεις εσύ στη ζωή σου ότι έχει ουσία, για την δική σου Ζωή, για τη δική σου Ψυχή, για το δικό σου Μυαλό για τους δικούς σου Ανθρώπους, για τον δικό σου Σκοπό. Και αυτή θα είναι η δική σου αλήθεια.

Ποτέ δεν είναι αργά… και πραγματικά το ξέρω πως είναι το καλύτερο πράγμα που μπορείς να κάνεις, για να αγαπήσεις περισσότερο τον εαυτό σου, να τον σέβεσαι πιο πολύ, και να τον εκτιμάς γιατί σου αξίζει μια ζωή γεμάτη ΟΥΣΙΑ!

Βρες την ουσία στη ζωή σου, στη δουλειά σου, στην οικογένεια και στους φίλους σου! Βρες την ουσία σε ότι κι αν κάνεις… σε κάθε λέξη που ακούς η κάθε πρόταση που λες, βρες την ουσία σε κάθε βλέμμα σε κάθε χαμόγελο στο καθετί που σου συμβαίνει, και αν για κάποιο λόγο δεν την βρίσκεις πουθενά σκέψου… τι κάνεις λάθος? τι μπορείς να αλλάξεις? Ποιο θα είναι το επόμενο σου βήμα? Αναρωτήσου, πήγαινε αντίθετα με το ρεύμα και κάνε κάτι άλλο από αυτό που θα έκανες συνήθως! Ξεβολέψου! Και θα δεις πως θα αλλάξουν τα όλα γύρω σου…

Αυτό, σημαίνει εξέλιξη, και εξέλιξη είσαι ΕΣΥ. Γιατί ΕΣΥ ΕΙΣΑΙ Η ΟΥΣΙΑ.Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ShareThis