Τρίτη, 3 Απριλίου 2018

Μύρισε Άνοιξη!


Άνοιξη, η εποχή που όλα αλλάζουν, μεγαλώνουν, ωριμάζουν! Η γη στολίστηκε στα πράσινα και τα λουλούδια άνθισαν και είναι έτοιμα να βγάλουν προς τα έξω τις υπέροχες μυρωδιές τους, να σταθούν καμαρωτά μπροστά σου και με περηφάνεια να περιμένουν να τα θαυμάσεις.

Είναι σπουδαίο πράγμα να μεγαλώνει η ψυχή. Είναι υπέροχο να γεμίζει ο νους. Λίγο πριν το ανέμελο καλοκαίρι, και λίγο μετά από ένα βαρετό χειμώνα είσαι έτοιμος. Ξαφνικά δε φοβάσαι τι θα σου φέρει το αύριο, γιατί μεγάλωσες πια, ωρίμασες, και η άνοιξη ήρθε στην καρδιά σου. Και όταν πια δε φοβάσαι το πρωί, με ένα μαγικό τρόπο δε φοβάσαι ούτε το βράδυ, το βράδυ.. που κάποτε το έτρεμες.

Μέρα με τη μέρα είσαι διαφορετικός, έτοιμος να αγκαλιάσεις τις αλλαγές, και να μάθεις μέσα από αυτές. Είσαι έτοιμος πια, και ψάχνεσαι για κάτι καλύτερο, με μοναδικό σου όπλο τη λιγοστή σοφία σου, τις μικρές εμπειρίες σου, και τα μαθήματα ζωής που πήρες.

Είναι Άνοιξη, και την Άνοιξη μοσχοβολάμε και εμείς σαν τα λουλούδια. Γιατί μας αξίζει να στεκόμαστε καμαρωτά και με περηφάνεια, μπροστά σε οποιαδήποτε αλλαγή στη ζωή μας, μπροστά σε οτιδήποτε έρχεται στο δρόμο μας, μπροστά σε οποιοδήποτε εμπόδιο μας βάζει τρικλοποδιά. Πανέμορφοι κι εμείς, και καμαρωτοί σαν τα λουλούδια. Γιατί μας αξίζει!

Ψηλά το κεφάλι φίλοι μου!

Αφήστε την άνοιξη να ανθίσει το μέσα σας και την ψυχή σας να καθαρίσει.

Καλό μας Πάσχα.Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ShareThis