Τρίτη, 20 Φεβρουαρίου 2018

Ένστικτο, το έχεις περισσότερη ανάγκη απ’ όσο νομίζεις!


Έχεις νιώσει ποτέ ανατριχίλα, πεταρίσματα στο στομάχι στη συνάντηση σου με έναν άνθρωπο? Έχεις σκεφτεί ποτέ κάποιον τόσο έντονα και σε πήρε αμέσως τηλέφωνο ή σου έστειλε ένα μήνυμά? Έχεις δει κάποιο όνειρο που ήταν τόσο αληθινό λες και το ζούσες στα αλήθεια? Σκεφτόσουν ένα τραγούδι και μόλις μπήκες στο αυτοκίνητο το άκουσες στο ραδιόφωνο? Λοιπόν αν σου έτυχε ένα από τα παραπάνω τότε το κείμενο που ακολουθεί θα σε ενδιαφέρει!

‘Ένστικτο.

Πολλές φορές με οδήγησε στις καλύτερες αποφάσεις που θα μπορούσα να πάρω, άλλες φορές δεν του έδωσα και ιδιαίτερη σημασία γιατί η λογική, μου έλεγε άλλα, και έτσι έπαιξα και έχασα. Μου δίνει απλόχερα απαντήσεις στα όνειρά μου, είναι η απάντηση σε κάθε μου ερώτηση, είναι το μεγαλύτερο μου όπλο, μα μερικές φορές και ο μεγαλύτερος μου φόβος. Πως είναι δυνατόν να πάρω μια απόφαση ζωής μόνο και μόνο επειδή “έτσι το ένιωσα”? Και όμως, το ένστικτο είναι πολύ παραπάνω από ένα μαγικό συναίσθημα, που σε αποφορτίζει κάθε φορά που θες απλά να δώσεις μια δικαιολογία για μια επιλογή σου.

«Το ένστικτο είναι ευφυΐα»

Λέμε “νιώθω αυτό”, “το ένστικτο μου, μου λέει εκείνο”, “η διαίσθησή μου δεν με αφήνει να το κάνω” σε τι αναφερόμαστε αλήθεια, και από που πηγάζει όλη αυτή η αναστάτωση που μας προκαλεί το ένστικτο?

Λοιπόν το ένστικτο δεν δόθηκε μόνο σε χαρισματικούς ανθρώπους και δεν είναι κάτι που το έχουν οι ευαίσθητοι ή οι «εναλλακτικοί». Είναι κάτι που το έχουμε όλοι μας, το θέμα είναι πόσο εύκολα λαμβάνουμε τις πληροφορίες που μας στέλνει το ένστικτό μας και πως τις αξιοποιούμε.

Διαίσθηση και ένστικτο είναι όταν παίρνουμε μια απόφαση βασιζόμενοι σε μια αίσθησή μας. Υπεύθυνη για αυτό, είναι η δεξιά πλευρά του εγκεφάλου, η οποία αφορά περισσότερο την δημιουργικότητα και την φαντασία, και εργάζεται με ένα πιο ολιστικό και συναισθηματικό τρόπο σε αντίθεση με την αριστερή πλευρά που φιλοξενεί κυρίως αναλυτικές, λεκτικές, και νοητικές δραστηριότητες.

Επιστήμονες έχουν ανακαλύψει πως το δεξί ημισφαίριο διαβάζει συνεχώς πληροφορίες από τον εξωτερικό κόσμο, ακόμα και όταν το αριστερό μας ημισφαίριο είναι απασχολημένο με τις πληροφορίες της καθημερινότητας. Έτσι λαμβάνουμε συνέχεια πληροφορίες συνειδητά αλλά και ασυνείδητα! Αυτές οι πληροφορίες λοιπόν που κρύβονται στο υποσυνείδητό μας, αποτελούν τον παράγοντα «ένστικτο».

Και τι να τα κάνω όλα αυτά αν δεν ξέρω πως να ακούω το ένστικτό μου?

Ε λοιπόν, θα πρέπει να μάθεις τη σοφία του σώματος, όπως ονομάζεται. Να αναλύεις την εσωτερική σου φωνή. Το υποσυνείδητο σου στέλνει μηνύματα με κάθε τρόπο. 

Σύμφωνα με τον βραβευμένο με Νόμπελ δρ. Daniel Kahneman οι πεταλούδες στο στομάχι, ή οι ιδρωμένες παλάμες, είναι μερικές από τις πληροφορίες που μας στέλνει η διαίσθησή μας μέσω του υποσυνείδητου, οι οποίες φτάνουν σε εμάς σαν σωματικές παρορμήσεις ή ακόμη και συμβολικά στα όνειρά μας!

Έχεις μέσα σου μια έμφυτη δύναμη, το ένστικτο, που αν μάθεις να του δίνεις την κατάλληλη σημασία, να το διαβάζεις και να το παρατηρείς θα κάνεις καλύτερη την ποιότητά της ζωής σου. Να δίνεις σημασία στα σημάδια και στην στιγμή που εμφανίζονται, και να το εμπιστεύεσαι! Γιατί μόνο έτσι θα βγαίνεις κερδισμένος στη ζωή!Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ShareThis