Τετάρτη, 14 Φεβρουαρίου 2018

Κάθε μέρα σαν σήμερα! Αυτό!


Ψάχνουμε όλοι μια αφορμή, μονίμως. Για όλα. Ακόμη και για να εκφράσουμε την αγάπη μας! Αγίου Βαλεντίνου σήμερα, μπαλόνια, καρδούλες, ερωτικά τραγούδια στο ράδιο από το πρωί ξημέρωμα, χρόνια πολλά απ’ εδώ, χρόνια πολλά απ’ εκεί! Δεν γιορτάζω ρε κύριε! Δε με λένε Βαλεντίνα! Συγνώμη κιόλας αλλά τέτοια μέρα ποτέ δεν μου έβγαινε το ρομαντικό… αν είσαι τακτικός αναγνώστης του Βlog θα κατάλαβες ότι ρομαντική και ερωτική μπορώ να είμαι κάθε μέρα, και σε ανύποπτο χρόνο… σήμερα nop… Χωρίς να σημαίνει ότι κρίνω όλους αυτούς που κανονίζουν ρομαντικά βράδια με απαλή μουσική ένα απολαυστικό δείπνο και ένα σουφλέ σοκολάτας σε σχήμα καρδούλας. Αν και το σουφλέ σοκολάτας έτσι όπως το σκέφτομαι το έτρωγα τώρα…!

Στο θέμα μας! Η ερώτηση της ημέρας. Γιατί έχουμε ανάγκη μια «ημέρα αφορμή» για να εκφράσουμε την αγάπη μας? Βγαίνουμε, πίνουμε, γελάμε, περνάμε καλά, κάνουμε παθιασμένο έρωτα και μετά… ξύπνησες! Στην κυριολεξία… τι γίνεται με το αύριο? Το μεθαύριο? Σε κάνα μήνα πως θα είμαστε? Επιστροφή στη ρουτίνα, στην ψύχρα, στα κινητά μας, στα απωθημένα μας.

Θέλω να μου φέρνεις λουλούδια σε ανύποπτο χρόνο κι χωρίς να πρέπει. Θέλω να μου φέρνεις σοκολατάκια εκεί που δεν το περιμένω όχι επειδή είναι Valentines day! Θέλω να μου λες πόσο με αγαπάς κάθε μέρα! Αυτό θέλω! Εμπορευματοποίηση της αγάπης, αυτό πιστεύω ότι γίνεται σήμερα.

Από το πρωί βλέπω στα social media καρδούλες, φωτογραφίες ζευγαριών και αφιερώσεις με τα  hashtags του έρωτα να φιγουράρουν σε πρώτο πλάνο #love #valentines day με τίτλους «εγώ και το μωρό μου», «θα σε αγαπώ για πάντα» και τέτοια…! Ζευγάρια που δεν εκφράζονται σχεδόν ποτέ με αυτό τον τρόπο στα μέσα, σήμερα το κάνουν. Γιατί ξαφνικά έχουμε την ανάγκη να εκφραστούμε δημοσίως? Τι έχουμε να αποδείξουμε?

Γουστάρω τα ζευγάρια που είναι ερωτευμένα κάθε μέρα! ..Κι ίσως να ξεκλέψουν λίγο χρόνο από την σημερινή ημέρα για να ξεφύγουν από την ρουτίνα. Γουστάρω και τα ζευγάρια που απόψε θα ξαπλώσουν στον καναπέ και δεν θα ξέρουν καν τι μέρα είναι! Γουστάρω τα ζευγάρια που θα ανάψουν ένα κερί στο σαλόνι τους θα βάλουν ένα κρασί και θα πούνε τα νέα τους, όπως άλλωστε κάνουν κάθε βράδυ!

Να ερωτεύεσαι τον σύντροφό σου κάθε μέρα, ανιδιοτελώς, χωρίς αφορμή, χωρίς να πρέπει να αποδείξεις κάτι, χωρίς καρδούλες και σουφλέ σοκολάτας! Να τον ερωτεύεσαι από την Δευτέρα έως την Κυριακή, και πάλι απ’ την αρχή! Είναι υπέροχος ο έρωτας… να τον ζείτε καθημερινά, αυτό σας εύχομαι…. Χωρίς όρια, χωρίς φόβο, χωρίς απωθημένα!

ΑΓΑΠΗ ΜΟΝΟ

ΥΣΤ: Σας χρωστώ ένα απόλυτα ρομαντικό άρθρο…
Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ShareThis