Δευτέρα, 15 Ιανουαρίου 2018

Μικρά και αγαπημένα

Να νιώθεις κάθε μέρα ευτυχισμένος! Αυτός είναι ο στόχος. Να νιώθεις ευτυχισμένος μέσα σου. Και έξω σου. Είναι πολύ απλό. Σκέψου το.

Να χαμογελάς! Αυτό είναι το ζητούμενο. Και να μπορείς με ένα χαμόγελο σου να αλλάξεις τη μέρα του άλλου. Έτσι αλλάζει και η δική σου! Το ήξερες ότι ένα απλό χαμόγελο, ακόμα και όταν δεν είσαι καλά μπορεί να αλλάξει την διάθεση σου? Και αυτό οφείλετε στο γεγονός ότι το χαμόγελο μπορεί να ξεγελάσει το σώμα να ελκύσει ενδορφίνες και στη συνέχεια να γίνει παραγωγή σερετονίνης που είναι η ορμόνη της χαράς! Καλό ε?

Να νιώθεις! Να νιώθεις στο πετσί σου τη χαρά και τη λύπη και να λες ευχαριστώ γιατί έτσι σημαίνει ότι ζεις, και όσο ζεις μαθαίνεις!

Να είσαι ήρεμος! Και το κυριότερο να λύνεις τα προβλήματα σου με ηρεμία! Βρες τον τρόπο να ηρεμείς τον εαυτό σου όταν χρειάζεται και μην παίρνεις αποφάσεις όταν έχεις νευρά και θυμό! Αντιθέτως, κλείσε τα μάτια πάρε 3 βαθιές ανάσες… και φαντάσου ότι βρίσκεσαι στη θάλασσα… ή ανάμεσα στα δέντρα… άνοιξε τα μάτια και συνέχισε. Θα δεις πως η προοπτική σου έχει ήδη αλλάξει!

Να είσαι περήφανος για τον εαυτό σου! Αλλά να μην περιαυτολογείς… τα καλά σου, αυτοί που πρέπει να τα ξέρουν τα ξέρουν. Η λέξη ΕΓΩ είναι μικρή. Δε σου πάει. Από τη στιγμή που το «εγώ», μετατραπεί σε «εμείς» έχει περισσότερη αξία.

Να νοιάζεσαι να μοιράζεσαι και να προσφέρεις! Το να είσαι κάπου εθελοντής και να προσφέρεις είναι χαρά. Σε γεμίζει και δίνει ουσία στη ζωή σου! Είναι ευλογία το να προσφέρεις, ακόμα και το πιο μικρό! Είναι χρέος μας να βοηθάμε ο ένας τον άλλο, μόνο έτσι πάμε μπροστά!

Να είσαι καλός ακροατής! Σώπα άκου και μετά μίλα. Να προσπαθείς να καταλαβαίνεις τον συνομιλητή σου και να μπαίνεις και λίγο στη θέση του! Να δέχεσαι την άποψη του και να μην νομίζεις πως έχεις σε όλα δίκαιο! Δες και λίγο τα πράγματα αλλιώς… ίσως αυτό να είναι και το μυστικό στην επικοινωνία!

Να δίνεις αγκαλιές! Το ήξερες πως οι αγκαλιές είναι φάρμακο για την κακή διάθεση? Οι επιστήμονες αποφάσισαν πως μόνο και μόνο το άγγιγμα μειώνει το στρες περιορίζει την κατάθλιψη και ενισχύει το ανοσοποιητικό σύστημα! Επίσης όταν ερχόμαστε κοντά με ένα αγαπημένο πρόσωπο το σώμα παράγει οξυτοκίνη το χημικό της ευτυχίας! Αγκαλιαστείτε λοιπόν, τι περιμένετε?!

Αυτά είναι τα μικρά και αγαπημένα που σου προτείνω! Χωρίς αυτά δεν πάω πουθενά! Τα έχω πάντα μαζί μου, στο τσεπάκι μου 😊
  
Cheers!


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ShareThis