Κυριακή, 31 Δεκεμβρίου 2017

Το 2017 μας αποχαιρετά!

Ακόμη μια φορά τέτοια μέρα τέτοια ώρα, με την ίδια αγωνία, την ίδια χαρά και τον ίδιο καφέ στο χέρι, ένα σκέτο αμερικάνο, κάθομαι και συλλογίζομαι. Είμαι σίγουρη το ίδιο κάνεις και εσύ, ίσως να κρατάς καφέ με ζάχαρη και γάλα, δεν έχει σημασία, κάνουμε το ίδιο ακριβώς πράγμα, την αυτοκριτική μας.

Ε λοιπόν αυτή η χρονιά οφείλω να ομολογήσω πως με έμαθε κάτι διαφορετικό, κάτι αναγκαίο για τη ζωή, κάτι που είναι τόσο απλό αλλά ταυτόχρονα σοφό, αυτή η χρονιά μου έμαθε την ΥΠΟΜΟΝΗ.

Δύσκολο πράγμα η υπομονή, ιδιαίτερα αν είσαι άνθρωπος με αυθορμητισμό και πάθος για τη ζωή, αν είσαι από αυτούς που ζουν τη στιγμή και βιάζονται να τα κάνουν όλα! Όπως εγώ… όσο λειτουργούσα έτσι η ζωή με δίδασκε ώσπου σιγά σιγά με έφερε στο υπέροχο μονοπάτι της υπομονής. Με έπεισε πως πρέπει να έχω εμπιστοσύνη στη ζωή, και πως το κάθε πράγμα έρχεται στον καιρό του.

Μεγάλη κουβέντα που την έλεγαν πάντα οι παλαιοί «το κάθε πράγμα στον καιρό του» ποτέ δε δώσαμε ιδιαίτερη σημασία. Και όμως πόσο σοφό...

Ξέρω πια πως όταν έρθει η στιγμή που τίποτα δε σου βγαίνει, είσαι σε ένα τέλμα, σε ένα κενό,  ε τότε ήρθε η υπέροχη στιγμή να μάθεις τι εστί υπομονή. Ήρθε η ώρα να πάρεις τα καλύτερα μαθήματα της ζωής σου. Μέσα από την υπομονή μαθαίνεις, εξελίσσεσαι, ωριμάζεις. Μαθαίνεις να βλέπεις τα πράγματα αλλιώς.

Μέσα από την υπομονή λοιπόν έμαθα να σέβομαι και να αγαπώ αληθινά τον εαυτό μου, έμαθα πως η ευτυχία πηγάζει από μέσα μας και δεν έχει να κάνει με κανέναν άλλο άνθρωπο πάρα μόνο τον εαυτό μας. Έμαθα τα όρια μου και τα έβαλα. Έμαθα πως πρέπει  να κάνω πάντα αυτό που έχει ουσία για εμένα και πως όταν  μια πόρτα κλείνει είναι γιατί έχει ήδη ανοίξει μια άλλη! Έμαθα να βλέπω τις πόρτες γύρω μου να επιλέγω αυτή που με γεμίζει και να προχωρώ! Έμαθα πως με ηρεμία μπορώ να παίρνω τις καλύτερες αποφάσεις. Έμαθα πως το κάθε τι έρχεται στον καιρό του και πως όταν εκμεταλλεύεσαι το κάθε δευτερόλεπτο του χρόνου που κυλάει σαν τροχός σε κατηφόρα, δεν έχει να χάσεις ποτέ. Όμως με υπομονή. Και ηρεμία. Αυτό έχει σημασία.

Και όταν είσαι έτοιμος και έχεις γράψει στα παλιά σου τα παπούτσια αυτό που με τόσο πάθος ήθελες και δεν έρχονταν, επειδή έχεις μπει σε άλλο μονοπάτι και βρήκες αλλού το ενδιαφέρον, ε τότε είναι που στο φέρνει η ζωή και είσαι στην ώριμη θέση να επιλέξεις αν όντος το έχεις ανάγκη. Έχε υπομονή στη ζωή, ξέρει αυτή, σε προετοιμάζει, σου δίνει χαστούκια και όταν είσαι έτοιμος στο δίνει.

Υπομονή σημαίνει ηρεμία, ασφάλεια, εμπιστοσύνη. Υπομονή σημαίνει μάθηση, εξέλιξη, εμπειρίες. Υπομονή σημαίνει σιγουριά πως κάτι καλό θα έρθει.. Η υπομονή είναι από τα πιο όμορφα πράγματα που μπορεί να σου συμβεί γιατί αν μάθεις μέσα από αυτήν, τα καλύτερα έρχονται!

Καλή μας χρόνια λοιπόν, με υγεία, υπομονή, ευτυχία, ηρεμία στην ψυχούλα μας και χαμόγελα, πολλά αληθινά χαμόγελα! 😊


ΚΑΛΟ 2018 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ShareThis