Τρίτη, 14 Νοεμβρίου 2017

Γκρίνια τέλος!

Γκρίνια γκρίνια γκρίνια! Έχω κουραστεί να ακούω μουρμούρα και γκρίνια από ανθρώπους που απλά ζουν τη ζωή τους. Τα πράγματα πάνε ρολόι, έχουν μια απλή ρουτίνα και όμορφη καθημερινότητα, και το μόνο που ξέρουν να κάνουν είναι να γκρινιάζουν.

«Να μωρέ εδώ στον αγώνα, δεν την παλεύω στη δουλειά, είμαι πτώμα με τα μωρά στο σπίτι, δεν αντέχω την πίεση του συντρόφου μου και πάει λέγοντας» Αν είναι ποτέ δυνατόν! Γκρινιάζουμε για τις ίδιες τις επιλογές μας!

Βαρέθηκα να ακούω κόσμο να μιλάει απαξιωτικά για τη δουλειά του. Αν δεν σου αρέσει σήκω και φύγε. Ξέρεις πόσος κόσμος ψάχνει για μια δουλειά? Ξέρεις πόσοι άνθρωποι παλεύουν με την ανεργία και γυρεύουν μια ευκαιρία να τους κτυπήσει δειλά την πόρτα για να την αρπάξουν απ’ τα μαλλιά? Σταμάτα να γκρινιάζεις και απόλαυσε την κάθε μέρα στη δουλειά σου. Αντί να χαραμίζεις την ενέργεια σου στον αρνητισμό και την γκρίνια, διοχέτευσέ την σε ένα πρότζεκτ ή σε μια νέα ιδέα!

Δεν μου αρέσει να ακούω ανθρώπους να γκρινιάζουν για το ότι δεν αντέχουν άλλο τον/τη σύντροφό τους! Συγνώμη κιόλας αλλά ειδικά αυτό είναι ξεκάθαρα δική μας επιλογή! Γκρινιάζουμε για το πόσο δύσκολος χαρακτήρας είναι, βρίσκουμε όλα τα μειονεκτήματά του/της, τα συζητάμε ξανά και ξανά και μουρμουράμε για κάθε του/της κακή συνήθεια! Το μόνο που ξέρουμε να κάνουμε είναι να μιλάμε μειονεκτικά για το ταίρι μας και να κρίνουμε κάθε του λάθος κίνηση! Φτάνει πια! Γκρίνια τέλος! Ξέρεις πόσοι άνθρωποι εκεί έξω ψάχνουν με αγωνία για το άλλο τους μισό? Και εσύ το βρήκες! Αν δεν σου κάνει παράτα το.. τι το’ χεις εκεί και το κουράζεις το πράμα? Κάποιου αλλού θα είναι το ταιριαστό του! Και κάποιος άλλος θα είναι το δικό σου!

Έχω κουραστεί να ακούω μανάδες και πατεράδες να λένε πόσο δύσκολο και πόσο κουραστικό είναι το μεγάλωμα των παιδιών. Δε λέω, σίγουρα είναι τεράστια ευθύνη να φέρνεις στον κόσμο ένα παιδί και να πρέπει να το μεγαλώσεις σωστά με αξίες και ήθος. Να σου πω όμως κάτι? Δε χρειάζεται να γκρινιάζεις για το έργο σου! Ξέρεις πόσα ζευγάρια έχουν προβλήματα γονιμότητας? Αναγνωρίζεις πόσες γυναίκες θέλουν να γίνουν μητέρες και προσπαθούν μέσω της εξωσωματικής και άλλων μεθόδων να αποκτήσουν κάτι που εσύ έχεις δεδομένο? Ένα παιδί. Ακόμα και την ώρα που είσαι κουρασμένος πτώμα στον καναπέ σου το βράδι μετά από μια δύσκολη μέρα, νιώσε ευγνώμων γιατί στην τελική η κούραση σου προέρχεται από ένα γλυκό πλασματάκι, το δικό σου πλασματάκι.

Δεν αντέχω άλλο να ακούω στόματα να κλαίνε και να γκρινιάζουν για μια ψιλό-ίωση που άρπαξαν, για ένα απλό κρυολόγημα ή ακόμα και για ένα τράβηγμα στο πόδι που τους ταλαιπωρεί! Έλεος! Ξέρεις πόσος κόσμος μάχεται εκεί έξω για την ίδια του τη ζωή? Παλεύει να μένει θετικός και αισιόδοξος για να νικήσει  ένα τέρας που έχει κατασπαράξει το μέσα του, και εσύ μου λες ότι έχεις μια γρίπη και δεν μπορείς να σηκωθείς να πας δουλειά?  Έχεις κάτι που για κάποιους δεν είναι δεδομένο, την ΥΓΕΙΑ σου! εκτίμησέ το!

Συνηθίσαμε να μην μας είναι τίποτα αρκετό. Συνηθίσαμε να λέμε πως για τον καθένα το πρόβλημά του είναι και το σημαντικότερο, αλλά δε σκεφτήκαμε ότι με το να γκρινιάζουμε του δίνουμε ενέργεια και το μεγαλώνουμε ακόμα πιο πολύ. Δεν απολαμβάνουμε καμιά στιγμή και δεν καταλαβαίνουμε ότι την ευτυχία μέσα μας εμείς την δημιουργούμε. 

Κάποιος που έχει τα πάντα, μπορεί τίποτα να μην του είναι αρκετό και να είναι στην πραγματικότητα δυστυχισμένος, ενώ κάποιος που δεν έχει τίποτα στην πραγματικότητα να έχει τα πάντα γιατί μέσα του νιώθει την ευτυχία και αυτό του αρκεί.  Εμείς δημιουργούμε την ευτυχία μας, και έχει να κάνει καθαρά για το πόσο εκτιμάμε το οτιδήποτε μας συμβαίνει και πως το αντιμετωπίζουμε. 

Η γκρίνια φέρνει μιζέρια, και η μιζέρια δυστυχία. Η εκτίμηση φέρνει την ευγνωμοσύνη και η ευγνωμοσύνη, ευτυχία. Εσύ διαλέγεις.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ShareThis