Τρίτη, 18 Ιουλίου 2017

η δική σου εξίσωση!

Να σου πω κάτι? Στην τελική αυτό που μετράει είναι η δική σου προσωπική πορεία. Η πορεία που  κάνεις σε αυτή την ζωή και η αυθεντικότητά της! Η αυθεντικότητα απέναντι στον εαυτό σου και η καθαρότητα της συνείδησης σου. Αυτό μόνο εσύ το ξέρεις, μόνο εσύ το νιώθεις δεν μπορεί να σου το αλλάξει κανείς, ότι κι αν συμβαίνει στον έξω κόσμο.

Το ξέρω τώρα θα μου πεις πως είναι η ζωή που σε έφερε σε τούτο εδώ το σημείο, να νιώθεις λίγο αδικημένος λίγο θυμωμένος ή λιγουλάκι ενοχικός. Θα μου πεις πως τα έφερε έτσι η ζωή και τα βιώματα σου, και δεν μπορείς να κάνεις τίποτα για να αλλάξεις αυτό που είσαι.

Να σου πω όμως και κάτι άλλο?

Τη ζωή εμείς την κρατάμε απ’ το χεράκι και την πάμε βόλτες. Εμείς της λέμε που να στρίψει και πως να αντιδράσει στο αδιέξοδο. Εμείς θα της πούμε αν θα στραφεί πίσω η αν θα προχωρήσει μπροστά. Ακόμη και στον πιο δύσκολο δρόμο, εμείς της δίνουμε τις οδηγίες για να βγει απο μέσα. Εμείς. Και το καθετί που βρίσκεται μπροστά μας είναι και μια επιλογή που καλούμαστε να πάρουμε.

Νομίζεις πως τα έφερε έτσι η ζωή, ή πως κάποια πράγματα γίνονται απλά τυχαία.

Ε λοιπόν δεν είναι έτσι. Τα πράγματα δεν μπαίνουν τυχαία στη σειρά και σε εξισώσεις. Εμείς τα βάζουμε με τις πράξεις μας, και η απάντηση στην εξίσωση είναι οι συνέπειες που καλούμαστε να αντιμετωπίσουμε. Κάθε εξίσωση έχει και τις συνέπειες της. Αλλά τα σημεία και τα σύμβολα, εμείς τα βάζουμε στη σειρά. Αυτό να θυμάσαι. Πρόσθεσε αυτά που σε κάνουν να χαμογελάς, αφαίρεσε οτιδήποτε σε πληγώνει πολλαπλασίασε ότι έχει αξία στη ζωή σου και διαίρεσε ότι σε απασχολεί.

Η εξίσωση είναι δική σου. Μόνο δική σου. 
Η επιλογή είναι δική σου. Και μόνο δική σου.


Ε λοιπόν τι περιμένεις? Πάρε τη ζωή από το χέρι και οδήγησέ την εκεί που θες. 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ShareThis