Τρίτη, 9 Μαΐου 2017

Ζησε!

Ζήσε ρε! Μη γίνεσαι έρμαιο του μεγαλύτερου εχθρού σου! Μη γίνεσαι το θύμα του χαμένου εαυτού σου! Συνήθισες να πηγαίνεις με το ρέμα και ξέχασες πως είναι να ζεις! Συνήθισες να κρατάς χέρι χέρι το άγχος και ξέχασες πως είναι να νιώθεις ελεύθερος! Νομίζεις πως γεννήθηκες για να συμβιβάζεσαι σε μια μέτρια ζωή με μέτριους ανθρώπους γύρω σου που έχουν τα ίδια πιστεύω με σένα!

Άλλοι έχασαν την μάχη νωρίς, κάποιοι παλεύουν για τη ριμάδα τη ζωή και μερικοί μετά από πολλή δουλειά και θέληση κατάφεραν να βγουν νικητές! Και εσύ τι κάνεις? Χαραμίζεις την κάθε σου στιγμή, λες ανούσιες δικαιολογίες και βρίσκεις αφορμές για να τα δεις όλα αρνητικά. Μελαγχολείς, νιώθεις να καταπιέζεσαι και ρίχνεις φταίξιμο για την κατάντια σου σε οποιονδήποτε άλλο εκτός τον εαυτό σου! Είσαι υγιής και νιώθεις άρρωστος γιατί οι αρνητικές σκέψεις γίνονται εμμονές και δεν σε αφήνουν να κάνεις το επόμενο βήμα!

Κατάλαβες τώρα τι κάνεις? Κατάλαβες τώρα τι χάνεις? Κατάλαβες τώρα ότι η ΖΩΗ ΕΙΝΑΙ ΕΝΑ ΔΩΡΟ?

Ζήσε! Νιώσε! Χαμογέλα! Απόλαυσε κάθε στιγμή στο έπακρο! Αγάπα με όλη τη δύναμη της ψυχής σου! Γέλα δυνατά να σε ακούσουν στην άλλη γειτονιά! Νιώσε τον ενθουσιασμό σε όλο σου το σώμα, άνοιξε τα χέρια σου και αγκάλιασε τον άνθρωπο σου! Πες «σε αγαπώ» χωρίς να θες ανταλλάγματα! Κάνε μια βόλτα στη θάλασσα και παίξε με το κύμα! Δες τα σύννεφα και φαντάσου ζωγραφιές! Ανατρίχιασε από χαρά και νιώσε την αισιοδοξία να κυλάει στο αίμα σου!

Αγάπησε τον εαυτό σου, φρόντισε το σώμα σου και βρες την ισορροπία στην ψυχή σου! Αν έχεις σκέψεις και ενδοιασμούς συζήτησέ τα με ένα φίλο! Η συζήτηση πάντα βγάζει προς τα έξω τις απαντήσεις στα άλυτα προβλήματά σου… μην φορτώνεις τους ανθρώπους σου με αρνητισμό θυμό και σκόρπιες λέξεις που δεν βγάζουν νόημα! Οι λέξεις είναι για να μπαίνουν στη σειρά…

Μην χάνεις χρόνο! Μη χάνεις στιγμή απ’ την ζωή σου! Είσαι τυχερός που υπάρχεις! Νιώσε τυχερός και προχώρα! Η ζωή είναι δική σου! Φρόντισέ την, αγάπησέ την, ζήσε την! Είναι τόσο απλό! 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ShareThis