Τρίτη, 23 Μαΐου 2017

Ο νικητής και ο χαμένος

Ποιος κερδίζει τελικά το παιχνίδι σε αυτό που ονομάζουμε ζωή?

Νικάει αυτός που θέλει να απολαύσει κάθε στιγμή της ζωής, και να ρουφήξει σαν σφουγγάρι οτιδήποτε καινούργιο έρχεται στον δρόμο του.

Νικάει αυτός που προσπερνάει χωρίς δισταγμό όλα τα εμπόδια που έρχονται στο δικό του μονοπάτι, και έχει τα κότσια να φορέσει τα φτερά του και να πετάξει στο πιο μεγάλο του όνειρό.

Νικάει αυτός που τολμά να κάνει την κάθε λέξη του αλήθεια, και να κάνει πραγματικότητα κάθε εικόνα που δημιούργησε με κλειστά τα μάτια!

Τι να έχει άραγε στο τέλος? Αναμνήσεις μόνο αυτό. Αναμνήσεις και μια γεμάτη ή άδεια ψυχή, μια ψυχή χαρούμενη ή δυστυχισμένη! Μια ψυχή γαλήνια ή πονεμένη! Εξαρτάτε από τις δικές σου επιλογές!

Το σημαντικό είναι να ζεις κάθε στιγμή στο έπακρο! Να βάζεις στόχους και να προχωράς χωρίς αναστολές. Να κάνεις ότι σου κατεβαίνει στο κεφάλι και να νιώσεις ότι ριμαδοσυναίσθημα υπάρχει. Να μην μετανιώνεις για τίποτα και να κάνεις πάντα αυτό που θέλει η ψυχούλα σου!

Μην αφήσεις κανέναν να σου στερήσει τίποτα! Γιατί στην τελική, δική σου είναι η ζωή και ότι θες την κάνεις! Δική σου είναι η ψυχή και αν δεν την φροντίσεις εσύ… δεν θα το κάνει κανείς!

Πόση κούραση και πόσο άγχος χωράει μέσα της αυτή η ζωή… πόσα όχι και πόσα μη! Πόσες λάθος αποφάσεις και πόσους δρόμους που οδηγούν σε αδιέξοδο? Πότε δεν είναι αργά για να πεις «ως εδώ!» και απλά να αναπνεύσεις… γιατί, η ζωή δεν έχει ηλικία και η ηλικία δεν έχει λογική!

Πείσμωσε και κάνε αυτό που σου αξίζει! Και να θυμάσαι, μόνο εσύ ξέρεις τι πραγματικά σου αξίζει… Ρώτα την ψυχούλα σου, δες την αλήθεια στα μάτια σού, πάρε την απόφαση και… ζήσε!


Ε λοιπόν, εσύ τι θες να είσαι, ο νικητής ή ο χαμένος?


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ShareThis