Δευτέρα, 20 Φεβρουαρίου 2017

πάρε την απόφαση και.. κάνε την αλλαγή!

Γιατί σε κάποια φάση της ζωής μας, γινόμαστε όλοι μας αναβλητικοί? Θα ξεκινήσω γυμναστήριο από Δευτέρας, θα αρχίσω δίαιτα από την ερχόμενη εβδομάδα, θα ψάξω για δουλειά… τον άλλο μήνα! Τι μας πιάνει και γινόμαστε τόσο αναβλητικοί?

Όταν δεν ήμαστε και τόσο σίγουροι αν θέλουμε να κάνουμε το μεγάλο βήμα, όποιο και να είναι αυτό, το αναβάλλουμε. Η μικρή αμφιβολία που έχουμε, ουσιαστικά στέκεται εμπόδιο στη νέα μας ζωή. Είναι όμως στα αλήθεια μια τόσο δα αμφιβολία, ή είναι ένας μεγάλος φόβος για την αλλαγή?

Ουσιαστικά είναι ο φόβος που δεν μας αφήνει να εξελιχθούμε. Ο φόβος ότι θα αλλάξει η ρουτίνα, η καθημερινότητα, η ζωή μας… αυτός ο φόβος λοιπόν είναι που γεμίζει αμφιβολίες το μυαλό μας και τελικά προτιμούμε να παραμείνουμε στο νωχελικό μας παρόν και την ασφάλεια του.

Τελικά δεν θα αλλάξουμε ποτέ?

Συνηθίσαμε να σιγοβράζουμε στο ζουμί μας και δεν προσπαθούμε καν να βρούμε έξοδο διαφυγής!

Δεν είμαστε αναγκασμένοι να ανεχόμαστε τίποτα που δεν μας κάνει καλό σε αυτή τη ζωή! Είτε είναι μια σχέση είτε είναι μια συμπεριφορά, είτε είναι η δουλειά μας, τις περισσότερες φορές ο μεγαλύτερος εχθρός μας μπορεί να είναι και ο ίδιος μας ο εαυτός! Ότι δεν αντέχεις … άλλαξέ το!

Στο χέρι σου και μόνο είναι να απομακρύνεις ή να αντιμετωπίσεις μια κατάσταση που πια δεν την ανέχεσαι και την χρειάζεσαι! Άλλαξε ότι σε χαλάει και κάνε αυτό που πραγματικά επιθυμείς! Σταμάτα να είσαι αναβλητικός, σταμάτα να αφήνεις πράγματα που μπορείς να κάνεις σήμερα για αυριο, γιατί ίσως αύριο να έιναι αργά! Βρες τη δική σου έξοδο διαφυγής κάνε το πλάνο σου και τόλμησέ το! Γίνε η καλύτερη εκδοχή του εαυτού σου και νιώσε περήφανος γι’ αυτό! Στο κάτω κάτω μόνο εσύ ξέρεις τι είναι αυτό που πρέπει να αλλάξει και αν δεν το κάνεις εσύ για σένα, δεν θα το κάνει κανείς!


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ShareThis