Δευτέρα, 12 Δεκεμβρίου 2016

έμαθα...

Κάθομαι με το σκέτο αμερικάνο στο χέρι, και χάνομαι στις σκέψεις μου. Πάει ακόμα ένας χρόνος, και η συνήθεια παραμένει η ίδια. Ένας μυρωδάτος καφές αμερικάνο. Άλλαξαν όμως πολλά. Και ότι άλλαξε ήταν για μένα μάθημα ζωής.

Ο χρόνος ξεκίνησε δίνοντας μου μια δυνατή κουτουλιά στο μέτωπο, έτσι για να μάθω να βγάζω τους δόλιους και αρνητικούς ανθρώπους από τη ζωή μου, οπότε δεν είχα επιλογή έμαθα να τους ξεχωρίζω και να απομακρύνομαι σε δευτερόλεπτα.

Έμαθα πώς το σημαντικότερο πράγμα είναι να πιστεύω εγώ πρώτη στον εαυτό μου, να υψώνω ανάστημα, και με καμάρι να με υπερασπίζομαι εκεί που πρέπει, γιατί αν δεν το κάνω πρώτη εγώ, δεν θα το κάνει κανείς. ΚΑΝΕΙΣ!

Έμαθα να μην κάνω τα προβλήματα των άλλων δικά μου, και αν καμιά φορά επηρεάζομαι πολύ, έχω ψάξει και έχω βρει τρόπους να αποφορτίζομαι για να προστατεύω τον εαυτό μου και την ψυχούλα μου. Την δική μου την καλή ενέργεια δεν θα μου την κλέψει κανείς.

Έμαθα πως τους ανθρώπους που συναντώ στη ζωή μου, δεν τους συναντώ τυχαία, ακόμη και το «χαίρω πολύ» με έναν άγνωστο έχει τον λόγο του.

Έμαθα να αγαπάω τις αλλαγές γιατί τις περισσότερες φορές γίνονται για καλό. Και όταν μου πέσουνε ξινές ξέρω πως ότι και να γίνει θα με βγάλει εκεί που πρέπει.

Έμαθα πως ένα από τα σημαντικότερα πράγματα που έχω στη ζωή μου, είναι οι φίλοι μου. Οι φίλες μου. Δίνω τα πάντα για αυτές, κάνω τα πάντα για αυτές και προσπαθώ να είμαι εκεί όταν με χρειάζονται. Και δεν περιμένω ανταλλάγματα ποτέ. Γιατί έτσι είναι οι φίλοι.

Έμαθα να λέω την αλήθεια όσο σκληρή και να είναι, και να είμαι πάνω απ’ όλα αυθεντικός άνθρωπος! Αυτό που νιώθω, αυτό σου λέω.

Έμαθα πως η συνειδητότητα είναι το κλειδί για την ευτυχία. Να έχω επίγνωση του τι κάνω και γιατί, να έχω τον έλεγχο των συναισθημάτων μου και γεμίζω τους πνεύμονές μου με καθαρό αέρα και το μυαλό μου με οξυγόνο. Εισπνοη ηρεμία, εκπνοή.

Έμαθα να αγαπώ και να δίνομαι, να αφήνομαι στη στιγμή και να νιώθω τα πάντα στο μέγιστο.

Έμαθα πως ο αυθορμητισμός μπορεί να είναι το καλύτερο ή το χειρότερο πράγμα στη ζωή, ανάλογα με τη σημασία που εσύ θα του δώσεις!

Έμαθα να μην μετανιώνω για τίποτα. Και να τα δίνω όλα ή τίποτα. Να παλεύω για αυτό που πιστεύω και να δίνω πίστωση χρόνου εκεί που χρειάζεται.

Έμαθα και αυτό, πως κάθε χρόνο θα γίνομαι πιο ώριμη, και θα εξελίσσομαι και να ελίσσομαι ανάλογος των περιστάσεων. 

Κάθε χρόνος είναι δάσκαλος σε αυτό που ονομάζουμε ζωή, και κάθε χρόνο λίγες μέρες πριν τον ερχομό του επόμενου, μια ανασκόπηση θα μου δείχνει ξεκάθαρα ποια είμαι, τι έμαθα και τι άλλαξε στη ζωή μου, κάποια πράγματα όμως δεν θα αλλάξουμε ποτέ όπως ένας σκέτος μυρωδάτος αμερικάνο στο χέρι… Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ShareThis