Πέμπτη, 3 Νοεμβρίου 2016

υπάρχουν και τα δικά μας γυναικεία θέλω

Εμείς οι γυναίκες παρεξηγούμε λίγο τον όρο σχέση. Δινόμαστε ολοκληρωτικά (και καλά κάνουμε) αγαπάμε ολοκληρωτικά (και μπράβο μας) αλλά στην τελική ξεχνάμε ότι κάπου υπάρχουμε εμείς… και λάθος μας!

Αλήθεια γιατί όταν είμαστε σε μια σχέση καταλήγουμε σε κάποια φάση έστω και για λίγο, να χάνουμε τον εαυτό μας? Ως δια μαγείας τα κύρια χαρακτηριστικά μας εξαφανίζονται και οι ανάγκες του άλλου, γίνονται πιο σημαντικές από τις δικές μας! 

Από πότε όταν είσαι σε σχέση πρέπει να λες το όνομα του άλλου περισσότερες φορές την ημέρα από το δικό σου? Όπως λέει και η φίλη μου Σαμάνθα. Πόσο δίκαιο έχει! Παρατήρησε τον εαυτό σου, πόσες φορές λες το δικό του όνομα μέσα σε μια μέρα και πόσες το δικό σου?

Δεν έχει να κάνει με την αγάπη και τον έρωτα, εννοείτε ότι τον αγαπάς και είσαι τρελά ερωτευμένη, τον εαυτό σου όμως πόσο τον αγαπάς? Ή μάλλον καλύτερα να πω… πόσο τον έχεις παραμελήσει..?  

Αλήθεια, φροντίζεις τον εαυτό σου όπως φροντίζεις τον σύντροφο σου? Δίνεις στον εαυτό σου την περιποίηση που δίνεις στον αγαπημένο σου? Μαγειρεύεις για σένα με την ίδια αγάπη που θα μαγείρευες για τον καλό σου? Σέβεσαι και εκτιμάς τον εαυτό σου όσο σέβεσαι και εκτιμάς τον σύντροφό σου?

Από πότε οι δικές μας ανάγκες μπήκαν στο περιθώριο και από πότε τα θέλω μας μπήκαν σε αναμονή?

Δε λέω ρε παιδί  μου εννοείτε πως σε κάποια πράγματα συμβιβαζόμαστε, εννοείτε πως κάτι αφήνουμε πίσω και κάνουμε θυσίες για την σχέση μας! Αλλά μήπως το παρακάνουμε λίγο καμιά φορά?

Και αυτό δε σημαίνει πως από αύριο γινόμαστε εγωίστριες και μας νοιάζει μόνο ο εαυτούλης μας! Όχι δε λέω αυτό, το μόνο που λέω είναι πως εμείς οι γυναίκες λόγο του ότι δίνουμε όλο μας το είναι στη σχέση μας, ξεχνάμε και ότι υπάρχουμε σαν άτομα, σαν μονάδες σαν ξεχωριστές οντότητες!

Ξαφνικά υπάρχει παντού το εμείς! Τι θα φάμε, τι θα δούμε, τι θα πούμε, που θα πάμε τι θα κάνουμε… το να είσαι σε μια σχέση είναι ευτυχία, το να απολαμβάνεις και λίγο τον εαυτό σου όμως είναι υπέροχο!

Στο κάτω κάτω, όλες μας ξέρουμε πως στην πραγματικότητα για να δώσουμε όλα αυτά που θέλουμε πρέπει πρώτα να είμαστε εμείς ευτυχισμένες… Να δούμε λίγο τον εαυτό μας, να τον φροντίσουμε όπως του αξίζει και να τον αγαπήσουμε αληθινά!Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ShareThis