Τετάρτη, 23 Νοεμβρίου 2016

Η συγνώμη και το ευχαριστώ, πρέπει να λέγονται!

Ένα χρόνο πριν, λίγο πριν μπει το 2016 ένιωσα την ανάγκη να πω αυτές τις 2 λέξεις σε δυο άτομα που εκτιμούσα και εκτιμώ ακόμη βαθύτατα. Ήταν λες και ήθελα να καθαρίσω την ενέργεια μου από οτιδήποτε μου προκαλούσε τύψεις και ανασφάλεια. Κάτι μέσα μου μου έλεγε ότι το χρωστούσα, όχι μόνο σε αυτούς, αλλά και στον εαυτό μου.

Η διαίσθηση μου, μου μιλούσε ξεκάθαρα, ήρθε η ώρα να το κάνεις.

Ξεκίνησα από τα δύσκολα.. Μάζεψα όλη μου τη δύναμη λοιπόν και ετοίμασα στο μυαλό μου μια απολογία… Πόσο δύσκολο είναι να ψάξεις βαθιά μέσα σου τα λόγια που θα εκφράσουν αυτό που νιώθεις! Θέλει θάρρος και δύναμη να πεις μια συγνώμη, θέλει πίστη και ειλικρίνεια.. Βρήκα την κατάλληλη στιγμή, βρήκα το συγκεκριμένο άτομο και ξεγύμνωσα τη ψυχή μου… είπα λόγια που έβλεπες την αλήθεια τους μέσα από τα μάτια. Μόλις ξεστόμισα τη λέξη συγνώμη ένιωσα μέσα μου ένα κενό. Ένιωσα να εξαφανίζονται οι τύψεις ένιωσα ότι καθάρισα. «Όλοι κάνουν λάθη» σκέφτηκα και βρήκα τη δύναμη να συγχωρέσω και εγώ τον εαυτό μου. Του το χρωστούσα και το άξιζε. Μου το χρωστούσα και το άξιζα!

Με περηφάνια και σιγουριά λοιπόν, είχε έρθει η στιγμή να πω ένα μεγάλο ευχαριστώ σε έναν άνθρωπο που μου έδωσε πολλά. Πίστεψε σε εμένα και με κρατούσε βήμα βήμα μέχρι να μάθω μόνη μου το μονοπάτι… Είχα την εντύπωση ότι ήταν πιο εύκολο το ευχαριστώ από τη συγνώμη. Πόσο λάθος έκανα… έχουν την ίδια δυναμική! Βρήκα όλα αυτά που ήθελα να πω και με ευγνωμοσύνη και σεβασμό στάθηκα μπροστά της. Ήταν τόσο δυνατό το συναίσθημα που δάκρυσα. Θέλει θάρρος να πεις ένα μεγάλο ευχαριστώ βγαλμένο από τα βαθύ της ψυχής σου. Χωρίς να το καταλάβω, τις λέξεις μου συνόδευε μια χειρονομία, το δεξί μου χέρι πάνω από το αριστερό μου στήθος. Ένα μεγάλο ευχαριστώ με το χέρι στην καρδιά λοιπόν. Της το χρωστούσα και το άξιζε! Μου το χρωστούσα και το άξιζα! Η χαρά μου αμέσως μετά ήταν απίστευτη. Το τι νιώθεις αμέσως μετά, είναι εξωπραγματικό!

Ήμουν έτοιμη να υποδεχτώ το νέο έτος. Ήμουν περήφανη που πέρασα από αυτή τη διαδικασία! Ένιωσα πολλά! Έμαθα πολλά! Έμαθα κάτι σημαντικό… ότι η ΣΥΓΝΩΜΗ και το ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ πρέπει να λέγονται! 

Λίγο πριν μπει το νέο έτος… κάνε το ίδιο! Και σου υπόσχομαι… ΑΞΙΖΕΙ….


Το αξίζεις!


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ShareThis