Παρασκευή, 14 Οκτωβρίου 2016

Τα αντίθετα έλκονται! Αντέχουν όμως στο χρόνο?

Τα αντίθετα έλκονται, παθιάζονται, ερωτεύονται, τρίβονται παντού, τσακώνονται, χωρίζουν, τα ξαναφτιάχνουν, ξανατρίβονται όπου βρουν και ξαναχωρίζουν!

Η αλήθεια είναι πως με κάποιον που είναι πολύ διαφορετικός από εμάς έχουμε την ευκαιρία να ζήσουμε μοναδικές στιγμές, καινούργιες εμπειρίες, που ίσως στην αρχή μας εξιτάρουν αλλά στο τέλος και επιστημονικά αποδεδειγμένα…  θα μας κουράσουν!  

Το διαφορετικό, έχει κάτι το μοναδικό, μας προκαλεί να το μάθουμε, να φτάσουμε στα όρια μας να φτάσουμε στα άκρα!

Πόσο εύκολο είναι όμως δυο αντίθετα μυαλά να συνυπάρξουν? Να έχουν επικοινωνία και να συμφωνούν? Υπάρχουν τόσες πολλές αποφάσεις που καλούμαστε να πάρουμε σε αυτή τη ζωή, που το τελευταίο που θέλουμε είναι την ασυνεννοησία και την διαφωνία με το ταίρι μας!

Φαντάσου ρε παιδί μου το άσπρο με το μαύρο, το καλό με το κακό, και το θετικό με το αρνητικό, όλα αυτά χέρι χέρι δεν πάνε πουθενά!!

Αν είστε από αυτούς που συμμερίζονται την άποψη "τα αντίθετα έλκονται" ξανασκεφτείτε το γιατί έρευνες έδειξαν πως στην πραγματικότητα τις περισσότερες φορές ερωτευόμαστε ανθρώπους που μας μοιάζουν! Ερευνητές στο πανεπιστήμιο της Καλιφόρνιας στο Μπέρκλεϊ ανακάλυψαν ότι αξιολογούμε τους πιθανούς ερωτικούς συντρόφους μας με γνώμονα κυρίως κατά πόσον μας μοιάζουν, καθώς και κατά πόσον είναι εξίσου επιθυμητοί και δημοφιλείς με εμάς! 

Σε μια σχέση που οι χαρακτήρες των δύο είναι όμοιοι υπάρχει ηρεμία και μια αίσθηση γαλήνης που συχνά μπορεί να μας κάνει να νιώθουμε και λίγη βαρεμάρα, αλλά το σημαντικότερο είναι πως θέλουμε και οι δύο τα ίδια πράγματα. Η σχέση κυλάει ομαλά… και δύσκολα διαλύεται!

Αντιθέτως με κάποιον που είναι πολύ διαφορετικός από εμάς η σχέση εξελίσσετε τόσο γρήγορα τόσο έντονα και τόσο επίμονα που πριν το καταλάβουμε έχει ήδη τελειώσει! Ζητάμε διαφορετικά πράγματα, τα μυαλά μας και η διάθεση δεν συναντώνται πουθενά και όλο αυτό το μυστήριο και η τρέλα που μας έκανε να ερωτευτούμε γίνονται πλέον η αιτία για να χωρίσουμε!

Αυτό είναι λοιπόν το δικό μας νέο σλόγκαν: ΤΑ ΟΜΟΙΑ ΕΛΚΟΝΤΑΙ ΚΑΙ ΜΕΝΟΥΝ ΜΑΖΙ!

ΥΣΤ: Βέβαια μην με αρπάξετε απ’ το λαιμό εσείς που διαφωνείτε… γιατί συμφωνούμε και κάπου… ότι  στον έρωτα υπάρχουν πάντα οι εξαιρέσεις! :)


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ShareThis