Πέμπτη, 13 Οκτωβρίου 2016

Στις φιλίες που ξεκίνησαν από τα μαθητικά θρανία

Χωρίς να το θέλουμε χωρίς να το ζητήσουμε, ακούσαμε ο όνομά μας, φωνάξαμε παρούσα και ακολουθήσαμε την καθηγήτρια στην τάξη. Ήμασταν τόσο τυχερές, αλλά δεν το ξέραμε ακόμη! 

Τυχαία κάτσαμε σε δυάδες στα θρανία, και δειλά δειλά είπαμε τις πρώτες μας κουβέντες μέχρι να παίξει το κουδούνι για το πρώτο διάλλειμα. Στην αρχή μπορεί να μην συμπαθούσαμε η μια την άλλη, αλλά όπως ξέρουμε οι πιο δυνατές φιλίες ξεκινούν είτε από αγάπη είτε από μίσος!

Χωρίς να το καταλάβουμε δεθήκαμε και γίναμε παρέα! Χαράζαμε μαζί τα ονόματά μας στο θρανίο, κουτσομπολεύαμε τους πάντες στα διαλλείματα, κάναμε τα μαλλιά μας πλεξούδες την ώρα του μαθήματος, χαζογελούσαμε με τα άθλια ρούχα που φορούσε η καθηγήτρια! Εννοείτε πως φάγαμε φωνές και μπήκαμε τιμωρίες γιατί μιλούσαμε και γελούσαμε την ώρα του μαθήματος ! Δεν μας πτοούσε τίποτα όμως εμείς εκεί, ακάθεκτες στα δικά μας! 

Ποιος να το ήξερε ότι εκείνες τις στιγμές βάζαμε τα θεμέλια για φιλίες που κρατούν μια ζωή, δημιουργούσαμε εμπειρίες που θα θυμόμαστε για πάντα!

Τα χρόνια περνούσαν και η παρέα συνέχιζε! Σίγα σιγά η φωνές των καθηγητριών έγιναν αποβολές από τα μαθήματα, και τα κουτσομπολιά στα διαλλείματα μετατράπηκαν σε σκαπούλες από το σχολείο!

Ζήσαμε μαζί τα πρώτα μας φιλιά, συζητήσαμε πολύ για τους πρώτους μας μεγάλους έρωτες, πήραμε «σοβαρές αποφάσεις, κλάψαμε, αγκαλιαστήκαμε, τσακωθήκαμε για ηλίθιους λόγους… μα πάντα ήμασταν εκεί η μια για την άλλη! Χέρι χέρι όλα αυτά τα χρόνια η στήριξη ήταν αλληλένδετη και η αγάπη μεταξύ μας δεδομένη!

Από γυμνάσιο σε λύκειο και από εκεί στο πανεπιστήμιο. Η κάθε μια τράβηξε τον δικό της δρόμο. Άλλες με μια βαλίτσα στο χέρι για το αεροδρόμιο, και άλλες φοιτήτριες στα  γνώριμα μέρη. Όποιο δρόμο και να ακολουθήσαμε όμως μέσα μας το μονοπάτι ήταν κοινό. Ότι μας έδενε ήταν υπέροχο και η αγάπη εξελισσόταν μαζί με εμάς.

Μεγαλώσαμε ποια, ωριμάσαμε κι άλλο, και η ζωή μας φέρνει αντιμέτωπες με άλλα παιχνίδια. Έχουμε να ζήσουμε ακόμα πολλά! 

Γέλια, δάκρυα, έρωτες, πάντα η μια δίπλα στην άλλη, για πάντα μαζί, σε όλα μαζί, γιατί οι φιλίες που κρατούν απο τα μαθητικά τα χρόνια, κρατούν μια ζωή!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ShareThis