Πέμπτη, 8 Σεπτεμβρίου 2016

Viajar en México !

Αν σκεφτεί κανείς το Μεξικό το πρώτο πράγμα που έρχεται στο μυαλό είναι τα εντυπωσιακά σομπρέρο οι απίστευτες παραλίες και το μεξικάνικο γευστικότατο φαγητό! Είναι μια χώρα που συνδυάζει ιστορία και φυσικό πλούτο! Αποτελείται από απέραντες πεδιάδες, ψηλά οροπέδια, οροσειρές και υψίπεδα.Υπάρχουν πολλά πράγματα που πρέπει να δει κανείς στο Μεξικό! Αξίζει να επισκεφθείτε τον Μητροπολιτικό Καθεδρικό Ναό που ξεχωρίζει για το γοτθικό του στυλ και τα εντυπωσιακά καμπαναριά!


Την κεντρική πλατεία της πόλης Zócal που αποτελεί σημείο αναφοράς και χώρο συγκέντρωσης για τους κατοίκους της πόλης.Ο Άγγελος της Ανεξαρτησίας Χτίστηκε για να τιμήσει την έναρξη του Πολέμου της Ανεξαρτησίας του Μεξικού και είναι ένα μαυσωλείο για σημαντικούς ήρωες πολέμου. Στην κορυφή της μεγάλης στήλης βρίσκεται το υπέροχο άγαλμα της Ελληνικής θεάς της Νίκης.Θα χάσετε αν δεν ανεβείτε στη κορυφή του πύργου της Λατινικής Αμερικής, αφού από εδώ μπορείτε να θαυμάσετε τη θέα στο κέντρο της Πόλης του Μεξικού.Αν σας ενδιαφέρει να μάθετε πως ζουν οι ντόπιοι κάντε τη βόλτα σας στην Αγορά Τεχνών Ciudadela. Τεχνίτες και  έμποροι πωλούν χειροτεχνίες τους και θα χορτάσει το μάτι σας χρώμα.

Επίσημη γλώσσα είναι η ισπανική, ενώ το μεγαλύτερο τμήμα του πληθυσμού έχει ασπαστεί το χριστιανικό ρωμαιοκαθολικό δόγμα. 


Η Μεξικανική μουσική αποτελείται από τεράστια ποικιλία μουσικών ειδών και επιρροών. Μερικές κατηγορίες παραδοσιακής μεξικάνικης μουσικής είναι οι μουσικές Μαριάτσι, Μπάντα, Νορτένιο, Ραντσέρα και Κορίδος. Η παραδοσιακή μουσική παίζει σημαντικό ρόλο στους Μεξικανούς και είναι παρούσα σε κάθε σημαντικό γεγονός, όπως σε γάμους και γιορτές!


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ShareThis