Δευτέρα, 5 Σεπτεμβρίου 2016

ευγνωμοσύνη, μια λέξη με ουσία!

Η ευγνωμοσύνη είναι μια λέξη που έχει τεράστια δύναμη και ουσία. Με την ευγνωμοσύνη, μπορούμε να αλλάξουμε τα αρνητικά μας συναισθήματα να χαλαρώσουμε και να αποφορτιστούμε! Πως μπορούμε να εξασκήσουμε την ευγνωμοσύνη μας, για μια καλύτερη καθημερινότητα και θετική ζωή? 

Λίγες συμβουλές για να εξασκήσετε την ευγνωμοσύνη σας!

1     Να είστε ευγνώμονες.
Να κρατάτε ημερολόγιο ευγνωμοσύνης για να θυμάστε όλα τα καλά που έχετε στη ζωή σας. Η σύμβουλος ευεξίας Joni Emmerling, δηλώνει ότι το να νιώθει κάποιος ευγνωμοσύνη, ακυρώνει τις αρνητικές σκέψεις και τις ανησυχίες. Όταν αρχίσετε να αισθάνεστε στρες ξοδέψτε λίγα λεπτά κοιτάζοντας τις σημειώσεις για να θυμίσετε στον εαυτό σας αυτά που πραγματικά αξίζουν.

    Δίνουμε ένα χέρι βοήθειας
Το να προσφέρουμε είναι ένας τρόπος εξάσκησης της ευγνωμοσύνης στην καθημερινότητά μας. Δείχνοντας τη φροντίδα μας σε ανθρώπους, κάνοντάς τους να νιώσουν και πάλι ζωντανοί, βρίσκουμε ευγνωμοσύνη και γαλήνη ψυχής μέσα μας.

    Δεχόμαστε την αγάπη των άλλων
Ευγνωμοσύνη μπορούμε να νιώσουμε όχι μόνο όταν δίνουμε εμείς, αλλά και όταν μας προσφέρουν οι άλλοι. Η προσφορά βοήθειας και στήριξης, το ενδιαφέρον των γύρω μας, μια καλή κουβέντα σε μια δύσκολη στιγμή, ένα δώρο, η έκφραση αγάπης και εκτίμησης απέναντί μας είναι πολύτιμες πηγές δύναμης και νοήματος στη ζωή μας, που αξίζει να επιτρέπουμε στον εαυτό μας να τα βιώσει συναισθηματικά και σωματικά και να αντλήσει δυνάμεις από αυτά.

4      Γελάστε δυνατά
   Ένα καλό γέλιο δεν σας αποφορτίζει μόνο ψυχικά. Μειώνει την κορτιζόλη, την ορμόνη του στρες, και αυξάνει τις ενδορφίνες οι οποίες βοηθούν τη διάθεσή σας. Δείτε την αγαπημένη σας ταινία, διαβάστε κόμικς ή μιλήστε με κάποιον που σας κάνει να χαμογελάτε.

5      Ακούστε μουσική
Έρευνες δείχνουν ότι η απαλή μουσική μπορεί να μειώσει την αρτηριακή πίεση, τον καρδιακό παλμό και το άγχος. Επιλέξτε αγαπημένα τραγούδια ή φυσικούς ήχους και επιτρέψτε στον εγκέφαλό σας να εστιάσει στις διαφορετικές μελωδίες, όργανα ή τραγουδιστές, δήλωσε ο Benninger. Τραγουδήστε!Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ShareThis