Παρασκευή, 30 Σεπτεμβρίου 2016

Ένα Βιβλίο συντροφιά!

Πολλές φορές πιάνω τον εαυτό μου να νιώθει ασφάλεια και ζεστασιά κρατώντας ένα βιβλίο στο χέρι. Είναι το βιβλίο μου, η ιστορία που θέλω να διαβάσω τη συνέχεια. Οι χαρακτήρες που μπήκαν στην καθημερινότητά μου! 

Mία μία, οι σελίδες με ταξιδεύουν σε μέρη που δε γνώρισα ποτέ, μου δημιουργούν εικόνες που δε φαντάστηκα ποτέ, και μου μαθαίνουν πράγματα που δεν είχα μάθει ποτέ.

Κάθε σελίδα και ένα βράδυ. Κάθε κεφάλαιο και ένα δίδαγμα. Κάθε βιβλίο και μια ιστορία. Μέχρι να βρω το επόμενο εξώφυλλο που θα με κάνει να θέλω να μάθω σαν τρελή την ιστορία που κρύβεται πίσω του!

Το βιβλίο είναι η ασφάλειά σου. Ξέρεις ότι θα σου κρατάει συντροφιά μέχρι να αποφασίσεις να κλείσεις δειλά τα μάτια σου, και δε θα σε προδώσει ποτέ. Θα είναι κάθε μέρα στο κομοδίνο σου περιμένοντας σε, να το ανοίξεις και πάλι. Και να το απολαύσεις.

Και σιγά σιγά οι ήρωες της ιστορίας ταυτίζονται με την δική σου πραγματικότητα και στον πρωταγωνιστή καθρεπτίζεις τον εαυτό σου! Το πρωί είσαι εσύ, και το βράδυ ταξιδεύεις και πάλι παρέα με τους χαρακτήρες του βιβλίου.

Χαμογελάς, έχεις αγωνία, στεναχωριέσαι και αναμένεις την εξέλιξη της ιστορίας, ενώ καταβάθος εύχεσαι να μπορούσες να έγραφες εσύ τη συνέχεια του έργου! Και χωρίς να το καταλάβεις μεταμορφώνεσαι σε σεναριογράφο σκηνοθέτη εικονολήπτη και πρωταγωνιστή!

Το να διαβάσεις ένα βιβλίο δεν είναι απλό πράγμα. Είναι φανταστικό! 

Και εσείς που διαβάζετε βιβλία είμαι σίγουρη ότι με καταλαβαίνετε! :) Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ShareThis