Δευτέρα, 26 Σεπτεμβρίου 2016

ο δοτικός άνθρωπος... είναι οξυγόνο

Είμαστε εμείς που τα δίνουμε όλα, και είσαστε και εσείς που τα παίρνετε και εξαφανίζεστε!

Δε μιλάω μόνο για σχέσεις πάθους και έρωτα, μιλάω και για σχέσεις φιλικές, οικογενειακές, κοινωνικές, επαγγελματικές. Μιλάω για κάθε σχέση που μέσα τις μπορεί να υπάρξει προδοσία. Γιατί ο ένας ξέρει να δίνει πολλά και ο άλλος ξέρει μόνο να τα παίρνει.

Σε μια σχέση που ο μόνο ο ένας είναι δοτικός, τα πράγματα είναι δεδομένα, κάποια στιγμή ο ένας θα πληγωθεί και συνήθως πληγώνεται αυτός που δίνει τα περισσότερα! Ο δοτικός άνθρωπος είναι και πιο ευαίσθητος… αν έχεις έναν τέτοιο άνθρωπο στη ζωή σου, πρόσεχε τον σαν τα μάτια σου, γιατί έχει να σου δώσει πολλά!

Ξέρει να δίνει και να μοιράζεται χωρίς να περιμένει ανταλλάγματα! Γεννήθηκε για να προσφέρει, και για εκείνον αυτό είναι δεδομένο και πολύ απλό!

Ο δοτικός άνθρωπος είναι ευτυχισμένος, γιατί κάθε φορά που δίνει, γεμίζει τη ψυχή του με οξυγόνο! Συνήθως είναι ανοιχτό βιβλίο και έχει αθώα ψυχή, σχεδόν χαζή, δεν σκέφτεται ποτέ καχύποπτα και είναι πάντα εκεί όταν τον χρειάζεσαι για να κάνει αυτό που ξέρει καλύτερα απ’ όλα, να δίνει!

Να δίνει λύσεις, να δίνει κουράγιο, να δίνει ζωντάνια και ενθουσιασμό, να δίνει ένα δώρο που έφτιαξε με τα ίδια του τα χέρια, να δίνει ουσία στη μελαγχολική καθημερινότητα σου! Να δίνει αγάπη.

Δεν θα μετρήσει ποτέ πόσα σου πρόσφερε και δε θα ζητήσει τίποτα πίσω! Το μόνο που θα ζητήσει από εσένα είναι να τον σέβεσαι και να τον εκτιμάς. Να μην τον πληγώσεις, να μην τον προδώσεις και να μην τον εγκαταλείψεις. Γιατί πάει, τον έχασες για πάντα. Και να ξέρεις πως αυτός που θα το μετανιώσει θα είσαι εσύ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ShareThis