Πέμπτη, 22 Σεπτεμβρίου 2016

«Τέλεια σχέση». Φήμες ή πραγματικότητα?

Πόσες φορές σύγκρινες ζευγάρια με την σχέση σου? Πόσες φορές είπες του δικού σου «κοίτα, την Στελίτσα την κρατάει αγκαλιά ο Γιαννάκης» (τα ονόματα φανταστικά και αυθόρμητα). Τουλάχιστον μια φορά το κάναμε όλες! Σύγκριση, λίγη… καλοπροαίρετη ζήλια και θαυμασμός για ένα ζευγάρι φίλων που είναι πάντα μέσα στα μέλια, τις αγκαλιές και τα φιλιά! Και όμως άκουσέ με που σου λέω, τέλεια σχέση δεν υπάρχει!

Όταν κλείνει η πόρτα του σπιτιού, κανείς δεν ξέρει τι γίνεται μέσα, μόνο εσύ και ο άνθρωπος σου! Και αυτό είναι κάτι που δεν θα μάθει, δεν θα δει, και δεν θα καταλάβει ποτέ κανείς! 

Το κάθε ζευγάρι περνάει πολλές φάσεις στην καθημερινότητά του. Σε ότι αφορά την κοινωνική τους ζωή καλούνται να έχουν μια πιο διακριτική συμπεριφορά, σε ότι αφορά τα επαγγελματικά καλούνται να είναι σαφώς πιο προσεκτικοί ιδιαίτερα αν είναι κάτω απο την ίδια επαγγελματική στέγη, ενώ στις παρέες συνήθως βγάζουν έναν εαυτό πιο κοντά στην αλήθεια τους. Στις οικογενειακές υποχρεώσεις είναι λιγάκι πιο «στημένοι» και «καθώς πρέπει» ενώ στα πιο προσωπικά στο σπίτι τους, εδώ είναι που σου λέω, αυτό είναι μόνο μεταξύ σας και το πιο αληθινό απ’ όλα!

Λένε πως υπάρχουν 8 είδη ζευγαριών. Οι «τέλειοι» που φαίνονται τέλειοι γιατί είναι και οι δυο κουκλιά βγαλμένα από περιοδικό,  οι «ερωτευμένοι» που όπου τους βρεις και όπου τους χάσεις είναι μέσα στα μέλια, τα φιλιά και τις αγάπες, αλλά απ’ ότι θυμάμαι αυτός ο έρωτας δεν κρατάει για πολύ, οι «καβγατζήδες» που τους έμαθαν όλα τα καφέ της γειτονιάς απ’ τους καβγάδες, όμως εξακολουθούν να είναι μαζί.. το «γιατί» μόνο αυτοί το ξέρουν, «οι αόρατοι» αυτούς δεν τους δίνεις και ιδιαίτερη σημασία σχεδόν ποτέ, οι «καταδρομείς» που τρέχουν από περιπέτεια σε περιπέτεια μαζί, το «ζευγάρι από απόσταση» υπάρχουν ακόμα, ναι, και μετρούν χρόνια στη σχέση τους, το «μη -  ζευγάρι» αυτοί που δεν είναι σχεδόν ποτέ μαζί γιατί βγαίνουν με διαφορετικές παρέες, αλλά έτσι την βρίσκουν και οι «αταίριαστοί» αυτό που λένε τα αντίθετα έλκονται.. ισχύει και υπερισχύει σε κάποιες περιπτώσεις!

Ξέρεις τι κοινό έχουν όλοι αυτοί? Είναι ζευγάρια, και... δεν έχουν την τέλεια σχέση! Γιατί πολύ απλά δεν υπάρχει τέλεια σχέση! Υπάρχει όμως κάτι καλύτερο, η σχέση που ξέρεις μόνο εσύ και ο σύντροφός σου, η σχέση που εξελίσσεται, η σχέση που κάνει τους ανθρώπους να γίνονται καλύτεροι, η σχέση που ενώνει το ζευγάρι όσο περνούν τα χρόνια, η σχέση που μέσα της υπάρχει ο συμβιβασμός η υπομονή και επιμονή μα πάνω απ’ όλα η αμοιβαία εκτίμηση ο σεβασμός και η αγάπη! Αυτή η σχέση υπάρχει. 

ΥΣΤ: την επόμενη φορά που θα σε πιάσει κρίση ζήλιας, σύγκρισης και κακίας για ένα αλλο ζευγάρι, να θυμάσαι πως κανείς δεν ξέρει τι γίνεται όταν κλείνει η πόρτα του σπιτιού τους. Και δεν είναι και απο την δουλειά σου να ξέρεις άλλωστε! Χα!Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ShareThis