Τρίτη, 20 Σεπτεμβρίου 2016

Το παρελθόν σου είναι κομμάτι σου!

Αγάπησε το παρελθόν σου γιατί σου έδωσε πολλά! Χωρίς αυτό δεν θα ήσουν τίποτα! Είναι  ένα κομμάτι σου που όσο και αν προσπαθείς, δεν θα ξεριζωθεί ποτέ.

Σου πρόσφερε χιλιάδες εμπειρίες, μαθήματα και παθήματα, γέλια και δάκρυα, έρωτες με πάθος και έρωτες που ήταν λάθος, φιλίες ανούσιες ή φιλίες μιας ζωής, σου έδωσε κτυπήματα που σε γονάτισαν και επιτυχίες που σε έκαναν να πετάξεις στον έβδομο ουρανό. Σε έκανε αυτό που είσαι σήμερα!

«Μελέτησε το παρελθόν αν θες να ορίσεις το μέλλον» όπως είπε και ο Κομφούκιος. 
Μελέτησε κάθε σου κίνηση για να δεις τι έκανες, που σε έβγαλε και τι έμαθες από αυτό.

Και να ξέρεις πως αν δεν έμαθες από τα λάθη του παρελθόντος, θα γυρίσουν να σε βρουν στο παρόν ή στο μέλλον, γιατί κάθε τι που συμβαίνει στη ζωή μας έχει ένα σκοπό: Να μας διδάξει. Και το μάθημα θα έρχεται μέχρι ο μαθητής να μάθει.

Το παρελθόν σου είσαι εσύ, αυτό δε σημαίνει όμως ότι πρέπει να το κουβαλάς σε κάθε νέα σου εμπειρία… 

Πρέπει να ξεπεράσουμε το παρελθόν και να αφήσουμε πίσω όλα τα αρνητικά του. Απογοητεύσεις, απωθημένα, μίσος θυμός και νευρά, μελαγχολία ή κατάθλιψη, να απομακρύνουμε κάθε αρνητικό συναίσθημα,  και να κρατήσουμε μόνο τα μαθήματα που μας έδωσε, για να μπορέσουμε να ρουφήσουμε κάθε στιγμή της υπόλοιπης ζωής μας!

Οι επιλογές που έκανες στο παρελθόν, έδωσαν πάσα σε αυτό που ζεις σήμερα, και οι αποφάσεις που παίρνεις σήμερα δίνουν τη σκυτάλη για το μέλλον!

Νιώσε ευγνώμων για το παρελθόν σου, εκτίμησε ότι σου έμαθε και ζήσε το παρόν όσο καλύτερα μπορείς, κράτα μόνο τις καλές εμπειρίες και φρόντισε να γεμίζεις την ψυχή σου με υπέροχα συναισθήματα, γιατί στο μέλλον... αυτό θα είναι το παρελθόν σου! Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ShareThis