Κυριακή, 28 Αυγούστου 2016

"Viva la Cuba!"Τα ταξίδια ήταν είναι και θα είναι για μένα στόχος ζωής! Σε όσες περισσότερες χώρες ταξιδέψω τόσα πιο πολλά θα μάθω για την πολυπολυτισμικότητα, την ιστορία του παγκόσμιου χάρτη, τη γεωγραφία, τις διάφορες κουλτούρες και τις διαφορετικές θρησκείες! Σε αυτή την σελίδα θα ταξιδεύουμε μαζί με πολλές εικόνες και λίγα λόγια, σε χώρες που... είναι όνειρο!Πρώτος και υπέροχος προορισμός η πολύχρωμη Κούβα! Ποιος δε θα ήθελε να ζήσει έστω και για λίγο σε μια άλλη δεκαετία, να δει εικόνες βγαλμένες από άλλη εποχή! Η Κούβα συνδυάζει για κάθε τουρίστα ιστορία και ομορφιά!


Η Δημοκρατία της Κούβας είναι νησιωτικό κράτος της Καραϊβικής που αποτελείται από το ομώνυμο νησί, την Ίσλα δε λα Χουβεντούδ, καθώς και μικρότερα νησιά. Βρίσκεται στη βόρεια Καραϊβική, ανάμεσα στην Καραϊβική Θάλασσα, τον Κόλπο του Μεξικού και τον Ατλαντικό ωκεανό. Επίσης είναι  νότια των ΗΠΑ και των νήσων Μπαχάμες, δυτικά των Τερκς και Κέικος και της Αϊτής και ανατολικά του Μεξικού. Σημαντικό ο γεγονός ότι η Κούβα είναι η πολυπληθέστερη χώρα στην Καραϊβική!


Καταρράκτες, λευκή αμμουδιά, σπηλιές, μουσεία, ιστορικές πλατείες, είναι μερικά από τα πράγματα που μπορείτε να απολαύσετε!


Μπορείτε να δείτε την Παλαιά Πλατεία της Αβάνα, την πλατεία του  Καθεδρικού Ναού και να επισκεφθείτε τα πολλά μουσεία που έχει στην περιοχή. 


Το Εθνικό Μουσείο Καλών Τεχνών της Κούβας, το παραδεισένιο μουσείο σοκολάτας, το μουσείο του ήρωά τους, του Τσε Γκεβαρα,  και φυσικά να απολαύσετε το απέραντο γαλάζιο της θάλασσας! 


Πολύ γνωστές παραλίες είναι η  Varadero Beach, και η Playa Paraiso.Για καλύτερη ξενάγηση μπορείς να κάνεις περιήγηση με τα χρωματιστά σεβρολετ του 1950 για να απολαύσεις τη διαδρομή όπως σου αξίζει!
Φυσικά σε μια τέτοια χώρα δεν θα μπορούσαμε να παραλείψουμε τη διασκέδαση και την ψυχαγωγία! 


Υπάρχουν πολλοί τόποι για να μάθεις να χορεύεις στους κουβανέζικους ρυθμούς και να είσαι έτοιμος μετά να ξεσαλώσεις στις πλατείες και στα μοναδικά κλαμπ της περιχής!


Πριν φύγεις μην ξεχάσεις να αγοράσεις χρωματιστά κουβανέζικα ενθύμια και φυσικά να δοκιμάσεις τα αυθεντικά κουβανέζικα πούρα!


Υπάρχουν τόσα πολλά να πούμε για αυτή την υπέροχη χώρα, αλλά κρατάμε και κάποια για να τα δούμε απο κοντά! 
Αντε και καλό μας ταξίδι!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ShareThis