Τετάρτη, 18 Μαΐου 2016

Επιτρέπεται να πέσεις... Επιβάλλεται να σηκωθείς!

Είναι εκείνη η στιγμή που φτάνεις στο τέλμα. Βυθισμένος στις σκέψεις, αμφιταλαντεύεσαι ανάμεσα στις λέξεις… και δεν ξέρεις από πού να πιαστείς για να βάλεις δύναμη και να σηκωθείς. Δεν έχεις τη δύναμη, δεν ξέρεις ότι μπορείς. Κάθε μικρό κλαδί, φαίνεται τόσο αδύναμο για να το αρπάξεις, κάθε μικρή ελπίδα φαίνεται τόσο μακριά για να τη δεις. …Είναι καλό. Το ότι έφτασες μέχρι εδώ, είναι καλό. Γιατί ήρθε η ώρα για ένα μεγάλο ξεκαθάρισμα. Πρώτα απ’ όλα του εαυτού σου, των σκέψεων σου, των ανθρώπων που σε προβληματίζουν… Τι αξίζει άραγε να πετάξεις, και τι να αφήσεις να σε συντροφεύει για μια ζωή?  Ήρθε η ώρα, και αφού έφτασες μέχρι εδώ, εσύ το όρισες αυτό.

Θα σου μιλήσω ανάλογα με τις προσωπικές μου εμπειρίες, και εύχομαι να σε βγάλει κάπου. Τουλάχιστον μια λέξη μου να σου αλλάξει προοπτική. Γιατί αυτός είναι ο στόχος, να αλλάξεις προοπτική, να δημιουργήσεις έναν δρόμο εκεί που δεν υπάρχει χώρος, να βρεις την απάντηση μέσα στην ερώτηση. Να ξαναγράψεις την χημεία του σώματος σου και να δημιουργήσεις την νέα σου ενέργεια! Την θετική σου ενέργεια!

Πιστεύεις στο θεό? Όποια και να είναι η απάντηση, πήγαινε εκκλησία. Άναψε ένα κερί και προσευχήσου. Θα ακούσει κανείς? Με όλη μου την ψυχή πιστεύω πως ναι. Αλλά και να μην είναι του στιλ σου κάνε το, γιατί σίγουρα θα ακούς ΕΣΥ τον εαυτό σου και θα συνειδητοποιείς πράγματα και καταστάσεις. Η εκκλησία είναι ένας ήρεμος χώρος, μπορείς να κάθεσαι εκεί όση ώρα θες και να σκέφτεσαι…. Να σκέφτεσαι… να σκέφτεσαι… και πίστεψε με όταν έρθει η ώρα να φύγεις θα είσαι άλλος άνθρωπος. Πιο ήρεμος. Πιο γαλήνιος. Πιο συνειδητοποιημένος. Κάνε το όσες φορές χρειαστεί και κάθε φορά θα φεύγεις από εκεί πιο δυνατός. Και σίγουρος.

Επόμενο βήμα ανακάλυψε τον εαυτό σου. Τι είναι αυτό που θες? Τι σε κάνει ευτυχισμένο? Τι αγαπάς πιο πολύ? Πως μπορείς να χαρακτηρίσεις τον εαυτό σου και πιο είναι τα καλά και τα κακά σου? Πως θέλεις να είσαι σε 10 χρόνια από τώρα και ποια είναι η ουσία της δικής σου ζωής? Γεννηθήκαμε όλοι για ένα λόγο. Τι είναι αυτό που μπορείς να κάνεις εσύ για αυτό τον κόσμο? Απάντησε τις ερωτήσεις και φτιάξε τον νέο σου εαυτό. Φρόντισε όμως να είσαι σίγουρος γι’ αυτόν. Γιατί θα τον κρατήσεις για πάντα.

Βρες τον τρόπο να είσαι σε φόρμα και να έχεις καλή υγεία. Γιατί το ρητό «νοῦς ὑγιής ἐν σώματι ὑγιεῖ» δεν είναι καθόλου τυχαίο. Για να είναι ο νους υγιής, πρέπει και το σώμα να είναι υγιές. Και έπειτα καθαρή η ψυχή, και ήρεμη…

Το μυαλό μας μπορούμε να το ελέγχουμε. Κάθε αρνητική σκέψη να την μετατρέπουμε σε θετική και κάθε αρνητικό συναίσθημα να το μετατρέπουμε σε θετικό. Είναι πολύ απλό. Στην πράξη : Βρες μια θετική λέξη που σου αρέσει πολύ και σε κάνει να νιώθεις όμορφα. Ωραία. Αυτή την λέξη θα την λες ή θα την σκέφτεσαι κάθε φορά που κάτι αρνητικό πετάγεται στο μυαλό σου…  Και τόσο απλά άλλαξες μια αρνητική σκέψη σε θετική και μεταμόρφωσες ένα αρνητικό συναίσθημα σε πιο θετικό!

Αν καταλάβεις πόση δύναμη έχει ο ανθρώπινος νους θα αντιληφθείς και πόσο απλά μπορείς να αλλάξεις τη ζωή σου. Να απολαμβάνεις την κάθε σου μέρα, την κάθε σου ανάσα και να είσαι ευγνώμων για όλα όσα σου συμβαίνουν.


ΥΣΤ: και να θυμάσαι κάποιες φορές πέφτεις κάτω, γιατί εκεί βρίσκεται κάτι που πρέπει να βρείς…

κάνε βουτιά στο βυθό της ψυχής σου και ανακάλυψε τον εαυτό σου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ShareThis