Πέμπτη, 21 Απριλίου 2016

Τα λάθη είναι για να γίνονται!

Τα λάθη είναι για να γίνονται! …και να συγχωρούνται

Αλήθεια, πόσο εύκολο είναι να κάνει κανείς ένα λάθος? Και δε μιλάω για το μοιραίο λάθος που θα σου στοιχήσει την φιλία, τον έρωτά σου, τις ανθρώπινες σχέσεις… μιλάω για λάθη καθημερινά, απλά και εύκολα!
…Λέω για τα λάθη που κάνουμε όλοι μας! Ή μάλλον… σχεδόν όλοι μας!

Αυτοί που κάνουν τα λάθη μπορεί να ονομαστούν και.. «καλοί μαθητές» γιατί μαθαίνουν μέσα από αυτά, γεμίζουν με εμπειρίες και γίνονται καλύτεροι άνθρωποι. Μέρα με τη μέρα σκέφτονται ακόμη περισσότερο πριν μιλήσουν, πριν πράξουν, πριν κάνουν το επόμενο τους λάθος! Και χρόνο με τον χρόνο γίνονται σοφότεροι, και δάσκαλοι για κάποιους άλλους.

Αυτοί που συγχωρούν είναι πραγματικά οι δυνατοί της υπόθεσης, είναι ήδη οι μεγάλοι δάσκαλοι αυτού του  κόσμου. Τα έχουν καλά με τον εαυτό τους και δεν έχουν ανάγκη να επικρίνουν και να μειώνουν τον καθένα. Έχουν κατανόηση, δίνουν δεύτερη και τρίτη ευκαιρία και έχουν μέσα τους το σημαντικότερο, την Αγάπη. Η δύναμη της συγχώρεσης είναι σπουδαίο πράγμα. Και πολλοί σπουδαίοι είναι ανάμεσά μας…


Όπως και να έχει ότι και να γίνει η ζωή θα σε διδάξει και θα γίνεις μεγάλος δάσκαλος… και αυτό μπορεί να γίνει ανάμεσα στα πρώτα χρόνια της ζωής σου ή στα τελευταία.. εσύ επιλέγεις!Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ShareThis