Παρασκευή, 20 Φεβρουαρίου 2015

Μια φρέσκια ιδέα!

Μια φρέσκια ιδέα είναι αυτό που χρειάζεσαι! 
…Mε τον καφέ στο χέρι αντιλαμβάνομαι ότι όσο έντονα περνάμε μια βαρετή φάση της ζωής μας, τόσο έντονα περνάμε και μια ενδιαφέρουσα! Είναι φυσιολογικό, σε μια πληκτική ρουτίνα και μια μέτρια επικαιρότητα να περνάμε και εμείς  μια κατάσταση που μας βάζει σε σκέψεις βαρεμάρας, και αρχίζουμε να ρίχνουμε το φταίξιμο σε οποιονδήποτε είναι γύρω μας και μας αγαπά, στη δουλειά μας, στον γείτονα, στον καιρό… και αυτό μόνο και μόνο επειδή στερέψαμε από ιδέες και δημιουργικότητα!

Ε ναι λοιπόν, στο χέρι μας είναι… στο χέρι μας είναι να μετατρέψουμε μια βαρετή καθημερινότητα σε μια μαγική καθημερινότητα! Βάλε κάτω τα «προβλήματα» και γράψε δίπλα τις λύσεις τους!...Μην φοβάσαι, οι πράξεις είναι πιο απλές και από τα μαθηματικά της πρώτης δημοτικού! Το μόνο που έχεις να κάνεις είναι να γράψεις δίπλα από το πρόβλημα αυτό που θα ήθελες πραγματικά να αλλάξει, το όνειρό σου, μια φρέσκια ιδέα, κάτι που θα σου δώσει κίνητρο για να δημιουργήσεις και θα σε τονώσει!  

Εξάλλου οι καλύτερες μας φάσεις έρχονται μετά από μια κατάσταση απάθειας και αδιαφορίας για την ζωή.

Μη σκας, σου λέω, αυτό που χρειάζεσαι είναι μια φρέσκια ιδέα! Το μαγικό ραβδάκι, όλοι το έχουμε μέσα μας!  Το δύσκολο είναι να πάρουμε την απόφαση να το χρησιμοποιήσουμε, και περισσότερο να πάρουμε την απόφαση να απομακρυνθούμε από αυτό που λέγεται ρουτίνα και μας κρατά τόσο σφικτά που πρέπει να την πολεμήσουμε για να ξεφύγουμε.

ΥΣ. … ή μήπως στην τελική μας αρέσει?


η ζωή περιμένει να δημιουργήσεις
για να σου δείξει τα καλά της!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ShareThis