Τετάρτη, 12 Νοεμβρίου 2014

λίγη ευγένεια παρακαλώ!

Το επίπεδο κατεβαίνει και μου θυμίζει και πάλι πόσο χαμηλά μπορεί να πέσουμε σαν κοινωνία. Μου θυμίζει πως όντος δεν πάνε και πολλά χρόνια από τότε που το νησί ήταν ένα μεγάλο χωριό και  η Μαρούλα ήξερε την Αντρούλλα αλλά την κουτσομπόλευε με την Σούλλα! Και να φανταστείτε οτι είμαι από τους ανθρώπους που νιώθω περήφανη για την χώρα μου, και εκνευρίζομαι όταν μειώνουν τους συμπατριώτες μου. Αλλά καμιά φορά το επίπεδο πέφτει τόσο χαμηλά που δεν υποφέρεται!

Πως θα αλλάξει η κοινωνική συμπεριφορά? Μπορούμε να ανεβάσουμε το επίπεδο?

Και δεν έχει να κάνει αποκλειστικά με το ατυχές γεγονός της εβδομάδας, (βλέπε διαγωνισμός ομορφιάς) έχει να κάνει με την κάθε Αντρούλλα, Μαρούλλα και Ρίκκκο (τα ονόματα δεν έχουν καμία σχέση με πραγματικά πρόσωπα) που ζει ανάμεσα μας!

Μπορούμε να είμαστε λίγο πιο ευγενικοί? Την στιγμή που οδηγούμε,  την  ώρα που περπατούμε, την μέρα που πάμε επίσκεψη, στο σπίτι, στη δουλειά, απέναντι σε φίλους και οικογένεια… Μπορούμε να είμαστε πιο ευγενικοί?


Στο κάτω κάτω, μόνο έτσι θα καταφέρουμε να ανεβάσουμε επίπεδο! Όταν ο καθένας απο εμάς νοιάζεται για την δική του προσωπική εξέλιξη, και σέβεται τον εαυτό του, μόνο τότε θα ανεβάσουμε επίπεδο! 

Και έτσι ο καθένας μας θα βάζει το δικό του κομματάκι στο παζλ με θέμα «κοινωνική συμπεριφορά».


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ShareThis