Δευτέρα, 11 Νοεμβρίου 2013

"που στέκεσαι"

Ένα υπέροχο θέμα, που πραγματικά με εντυπωσίασε. Γιατί πρέπει να ξέρουμε τι μας έφερε ως εδώ, και πια είναι η ιστορία μας. Μέσα από διάφορες φωτογραφίες το παρελθόν γίνεται ένα με το παρόν.

Ο Αμερικάνος φωτογράφος Seth Taras με το φωτογραφικό του άλμπουμ που έχει τίτλο «Know Where You Stand», έρχεται να εντυπωσιάσει με την πρωτοτυπία του.  Ο φωτογράφος δείχνει  ιστορικά αναγνωρίσιμα μνημεία με την «ασπρόμαυρη» αξία του παρελθόντος. Σκοπός του? Να μάθουν οι άνθρωποι του σήμερα την αξία του τοπίου που περπατούν ανέμελα και απολαμβάνουν την ζωή.

…Για να ξέρεις «που στέκεσαι» λοιπόν,


1. Στρατιώτες των Συμμάχων εισβάλλουν στη Νορμανδία, διεκδικώντας τα εδάφη από την κυριαρχία του Γ’ Ράιχ (6 Ιουνίου 1944).

1. 

2. Μπροστά από την Πύλη του Βραδεμβούργου, εκεί που κάποτε το Τείχος του Βερολίνου χώριζε την πόλη στα δύο ένας σύγχρονος businessman μιλάει στο κινητό…

2. 


3. Ερωτευμένο ζευγαράκι με φόντο τον Πύργο του Άιφελ και δίπλα ο κατακτητής Αδόλφος Χίτλερ αγναντευοντας με υπερηφάνεια την πόλη που κατέλαβε με τη βία (1940).

3. 


4. Μια βόλτα με το σκύλο του στο Lakehurst του Νιου Τζέρσεϊ, όπου το γερμανικό αερόπλοιο Χίντενμπουργκ κατέρρευσε στις 6 Μαΐου του 1937, οδηγώντας στον θάνατο τους 36 επιβάτες του.

4.


πηγή perierga.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ShareThis