Κυριακή, 20 Οκτωβρίου 2013

το πρέπει και το θέλω...

Φέτος μάθαμε καλά την διαφορά του ΠΡΕΠΕΙ με του ΘΕΛΩ. Και μάθαμε να εκτιμούμε καλύτερα τα θέλω μας. Μάθαμε να έχουμε πίστη σε αυτά, να μην τα παρατάμε εύκολα και να επιμένουμε σε αυτά. Και ξέρεις γιατί το καταλάβαμε αυτό? Γιατί φέτος μας πήραν τα θέλω μας μέσα από τα χέρια, και μας ανάγκασαν να ζούμε με το πρέπει για να επιβιώσουμε.

Πόσοι από εσάς έχουν την δουλειά που θέλουν, και όχι την δουλειά επειδή πρέπει?

Πόσοι από εσάς έχουν μια σχέση που θέλουν, και όχι μια σχέση επειδή πρέπει?

Πόσοι από εσάς νιώθουν και κάνουν αυτό που θέλουν, και όχι κάτι επειδή πρέπει?

Μεγαλώσαμε μαθαίνοντας την κλασσική πορεία του… σχολείο, πανεπιστήμιο, πτυχίο, δουλεία, γάμος, παιδί…. Γιατί? Μας ρώτησε κανείς αν θέλουμε να τα κάνουμε όλα αυτά και με πια σειρά? Μας έμαθε κανείς ότι δεν είναι λάθος να μην πάμε για σπουδές, δεν είναι λάθος να μην παντρευτούμε ποτέ, ή δεν είναι λάθος  να μην κάνουμε παιδιά? 

Συνδυάσαμε το σωστό με το πρέπει στη ζωή… και ποιος είπε ότι το σωστό είναι υποκειμενικό? Για τον καθένα μας το σωστό σημαίνει κάτι διαφορετικό.

Και να που φθάσαμε… σε μια εποχή που κάνουμε μόνο αυτά που πρέπει, και να που καταντήσαμε… να πρέπει να δεχόμαστε ότι μας σερβίρουν…

Ναι μα, έλα όμως που τώρα πια σεβόμαστε τα θέλω μας. Πρέπει τελικά πάντα να παθαίνουμε για να μαθαίνουμε?

Ακόμα κι έτσι όμως πρέπει να παραμείνουμε πιστοί και παθιασμένοι με τα θέλω μας. Πρέπει να ζούμε με τα θέλω της καρδιάς μας, και όχι με τα πρέπει των άλλων.

Τι είναι αυτό που σε κάνει πραγματικά ευτυχισμένο, αυτό που θες με πάθος, αυτό που αγαπάς… Κάντο!! Μην χάνεις λεπτό!!


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ShareThis