Δευτέρα, 22 Ιουλίου 2013

Σώστε την Μακαρίου!

Νιώθω ότι είμαι από τους τυχερούς που έζησαν την Μακαρίου στις δόξες της! Θυμάμαι κάποτε ήταν η χαρά της οικογένειας, ο δρόμος της παρέας, ήταν εκεί που έκαναν βόλτες τα ζευγάρια.  

Για κάποιους η Μακαρίου ήταν τρόπος ζωής, για άλλους ήταν τρόπος να δείξουν το νέο αυτοκίνητο, τη νέα γκόμενα, την καινούργια ακριβή τσάντα…  

Όπως και να έχει κάποτε ένα φραπέ σε καφετέρια στον δρομο της Μακαρίου το Σάββατο, σε έκαναν σπουδαίο αφού δύσκολα έβρισκε κανείς τραπεζάκι από το πρωί μέχρι το βράδυ. 

2013 και αφήνουμε αυτό τον δρόμο να πεθάνει. Τον δρόμο που κάποτε είχε γίνει τρόπος ζωής, στέκι, που έδειχνε ένα μέρος του πολιτισμού, τον δρόμο που κάποτε τον περπατούσες με ζωντάνια! 

Με το πέρασμα του καιρού συνειδητοποιώ ότι εάν δεν ήταν όλα στημένα, τότε ήταν μελετημένα καλά. Μήπως αυτοί που δημιούργησαν την Μακαρίου είναι αυτοί που θέλουν να την καταστρέψουν? Μήπως αυτοί που άνοιξαν κάποτε τον δρόμο για τα ψώνια είναι αυτοί που κλείνουν και τα καταστήματα ένα ένα και τα μετακινούν? 
Μήπως τελικά εκείνοι που κρατούν τα σκήπτρα μας οδηγούν σαν πιόνια όπου πάει και το συμφέρων τους?


Κάπου εδώ είναι που πρέπει να φωνάξουμε σώστε την Μακαρίου!


2 σχόλια:

  1. makariou tziai makariou.... ebarethikamen tin. na klisi oli tziai kanei. oi treias k o koukos...akriba parking,appomenoi polloi,panakriba fagita-pota,ola ginontan gia epidixi. o kypraios na katsei ti mappa xame.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Το νόημα είναι άλλο. Βαθύτερο. Ευχαριστώ όμως για το σχόλιο! Όλες οι απόψεις είναι σωστές!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ShareThis