Παρασκευή, 14 Ιουνίου 2013

Sεξ απλή ηδονή ή συναίσθημα?

Τελικά το σεξ είναι απλή ηδονή ή είναι συναίσθημα?

Και να λοιπόν που νομίζαμε πως το συναισθηματικό σεξ δεν υπάρχει…

Σύμφωνα με ιατρικές πηγές αυτό που συμβαίνει στο σώμα δύο ανθρώπων πριν και κατά την διάρκεια της συνουσίας είναι υπεραρκετό για να μας πείσει πως σεξ χωρίς συναίσθημα δεν γίνεται.. εύκολα! 

Με ένα μαγικό τρόπο οι 5 αισθήσεις συνεργούν για να έρθουμε σε έναν απολαυστικό οργασμό. Η Ανατομία, η Νευροφυσιολογία, το Νευρικό σύστημα, οι ανώτερες νοητικές λειτουργίες είναι αυτά που καθορίζουν την σωματική έλξη την διέγερση το πάθος την πράξη και φυσικά την κορύφωση.

Και ολα αρχίζουν κάπως έτσι… 
Η στύση του πέους πραγματοποιείται λόγω αγγειοδιαστολής των αγγείων των σηραγγωδών σωμάτων, που γεμίζουν με αίμα υπό πίεση. Καθώς τα σηραγγώδη σώματα διογκώνονται εμποδίζουν την παροχέτευση των φλεβών. Έτσι η διάμετρος και το μήκος του πέους αυξάνονται, καθίσταται σκληρό και δύσκαμπτο. Η αγγειοδιαστολή οφείλεται εις το κέντρο της στύσεως το οποίο βρίσκεται στον νωτιαίο μυελό. Το κέντρο της στύσεως διεγείρεται από τις νευρικές απολήξεις που υπάρχουν στους υποδοχείς της βαλάνου του πέους, από υποδοχείς αφής οποιασδήποτε άλλης παροχής του σώματος και από ανώτερα κέντρα του εγκεφάλου στα οποία επιδρούν απτικά, οπτικά, ακουστικά, οσφρητικά, γευστικά, ψυχογενή ερεθίσματα προερχόμενα από την σύντροφο. 
Η στύση αυτοοενισχύεται κατά την διάρκεια της επαφής από υποδοχείς της βαλάνου δια της τριβής της στα κολπικά τοιχώματα. Εκτός από την διατήρηση της στύσεως, οι συγκεκριμένοι υποδοχείς τροφοδοτούν το κέντρο της εκσπερματίσεως στον νωτιαίο μυελό και το κέντρο της ηδονής που κλιμακούμενο συνεχώς καταλήγει στην εκσπερμάτιση. Η εκσπερμάτιση κατευθύνεται από το κέντρο εκσπερματίσεως και επιτελείται σε δυο φάσεις: α) προκαλούνται συστολές λείων μυϊκών ινών των σπερματοδόχων πόρων και των σπερματοδόχων κύστεων δια των οποίων το σπέρμα προωθείται στην ουρήθρα, β) προκαλούνται ρυθμικές συστολές του βαλβοσηραγγώδους και ισχιοσηραγγώδους μυός. Η συστολή των σπερματοδόχων πόρων και κύστεων προκαλεί ερέθισμα το οποίο στέλνεται στον εγκέφαλο και γεννά τον οργασμό. Η ταυτόχρονη συστολή των μυών εξακοντίζει το σπέρμα κατά ώσεις.

Από την πλευρά της γυναίκας η διέγερσις συνιστάται στην διόγκωση της κλειτορίδας, σε διόγκωση των μικρών χειλιών καθώς και σε υπεραιμία του κατώτερου τμήματος του κόλπου το οποίο στενεύει. Επίσης παρατηρείται υπεραιμία των μαστών και έγερσις των θηλών. Τα παραπάνω συνοδεύονται από εκκρίσεις των βαρθολινείων αδένων που υγραίνουν τον κόλπο. Το κέντρο της στύσεως στη γυναίκα διεγείρεται από υποδοχείς αφής στην κλειτορίδα και τα μικρά χείλη, από υποδοχείς αφής στις ερωτογενείς ζώνες της (εφηβαίο, έσω επιφάνεια μηρών, μαστοί και κυρίως θηλές, πτερύγιο του ωτός, χείλη, βλενογόνος του στόματος), από ανώτερα κέντρα του εγκεφάλου στα οποία επιδρούν οπτικά, απτικά, γευστικά, οσφρητικά, ακουστικά, ψυχογενή ερεθίσματα. Όπως και στον άνδρα η διέγερση αυτοενισχύεται, κλιμακούμενη συνεχώς, κατά τη διάρκεια της επαφής, από νευρικές ώσεις προερχόμενες από την κλειτορίδα, τα μικρά χείλη, του βλεννογόνου του κόλπου, λόγω της τριβής του πέους επ’ αυτών. 
Οι νευρικές αυτές ώσεις φέρονται στον νωτιαίο μυελό και τροφοδοτούν το κέντρο της στύσεως, και με νωτιαιοθαλαμική οδό στον εγκέφαλο γεννώντας το αίσθημα της ηδονής. Επί πλέον οι ώσεις αυτές φέρονται προς κέντρο της οσφυοϊεράς μοίρας του νωτιαίου μυελού το οποίο διεγειρόμενο αποστέλλει νευρικές ώσεις προκαλώντας συσπάσεις της μήτρας, των σαλπίγγων, καθώς και συσπάσεις των μυών που περιβάλλουν τον κόλπο. Προκαλείται έτσι στον εγκέφαλο το αίσθημα του οργασμού. Μετά τον οργασμό ακολουθεί φυσική χαλάρωση, αίσθημα ψυχικής ηρεμίας, και συχνά υπνηλία 
Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ShareThis