Παρασκευή, 28 Ιουνίου 2013

Η Λευκωσία που αγαπώ!

27/6/2013

Τον τελευταίο καιρό όλο και πιο συχνά νιώθω την ανάγκη να περπατήσω στην όμορφη Πόλη μου. Περισσότερο απολαμβάνω τις βόλτες στην οδό Λήδρας και Ονασαγόρου. Άλλαξαν τα πράγματα, τώρα ο κόσμος περπατάει, πολλά μπαράκια και καφέ έκαναν τους πεζόδρομους να ζωντανέψουν ξανά…

Είναι βράδυ, κάθομαι σε ένα παγκάκι στο στενό μεταξύ της οδού Λήδρας και Ονασαγόρου και ακούω κλασική ροκ μουσική από το γνωστό «μαντάτο». Ο κόσμος περπατάει στους δύο παράλληλους δρόμους, μα εμένα μου αρέσουν πιο πολύ τα ενδιάμεσα κάθετα σοκάκια. Απόψε είναι λες και όλα είναι βγαλμένα από άλλη εποχή, σε μια άλλη χώρα. Μπορώ να κάθομαι  μόνη σε αυτό το παγκάκι, και να μην με ενδιαφέρουν καθόλου τα περίεργα βλέμματα. Μπορώ να απολαύσω το αεράκι, και να ακούσω το αγκάλιασμα των φύλλων από τις ψηλές λεύκες. Δεν με ενοχλεί κανένας, δεν φοβάμαι, και δεν κρατάω την τσάντα μου σφικτά.

Απολαμβάνω την Πόλη μου… Kάθομαι απλά σε ένα παγκάκι…

Λίγο πιο κάτω βλέπω την εκκλησία της Φανερωμένης, εκεί είναι μαζεμένοι πολλοί νέοι φωνάζουν, μιλούν, τραγουδούν… χαμογελώ, και μπαίνω στο αυτοκίνητο.

Λέω να κάνω και μια βόλτα στον άδειο πια δρόμο της Μακαρίου. Όσο κόντευα υπέροχες νότες συμπλήρωναν μοναδικές μελωδίες της jazz μουσικής. Έκπληκτη βλέπω τον δρόμο της Μακαρίου γεμάτο κόσμο και μια μουσική μπάντα να τους κρατά συντροφιά… Tίποτα στημένο, ο κόσμος στο δρόμο και μερικοί κάθονται στο πεζοδρόμιο και η μπάντα σε μια άκρια εκεί στο πεζοδρόμιο! Street Jazz στα πλαίσια του “Nicosia projects” απο τον Δήμου Λευκωσίας, και αν σε ενδιαφέρει η Μακαρίου θα ζωντανεύει με μουσική, τις Πέμπτες του Ιουλίου.


Ε ναι, αυτή τη Λευκωσία αγαπώ! Που μου κρατάει τελικά όμορφη συντροφιά ένα βράδυ που δεν ήθελα καν να βγω έξω από το σπίτι!Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ShareThis