Παρασκευή, 17 Μαΐου 2013

προσδοκία...


Ίσως είναι τελικά η προσδοκία που σκοτώνει μια σχέση μεταξύ δύο. Δεν έχει να κάνει με το εάν είναι ερωτική, να είναι όμως σχέση ζωής.

Ζεις μια ζωή ελπίζοντας να συμβεί αυτό που επιθυμείς, περιμένεις από τον άλλο να σου δώσει…

Έχεις προσδοκίες ή μήπως τελικά έχεις ψευδαισθήσεις?

Η προσδοκία μπορεί να είναι και αυτό που μας κρατάει σε εγρήγορση, σε μια κινητικότητα στο να μην τα θεωρούμαι όλα δεδομένα, μα τελικά… ελπίζουμε να είναι. 
Θέλουμε να  ελπίζουμε για κάτι καλύτερο στη σχέση, και από την άλλη ευχόμαστε να μην υπήρχε εξ αρχής αυτή η ανάγκη για προσδοκία γιατί μας βάζει σε μια κατάσταση αγωνίας.

Ελπίζεις για οτιδήποτε, μπορεί να είναι για κάτι μικρό μπορεί όμως να είναι και για κάτι μεγάλο, και ζεις καθημερινά με την αγωνία και την ανησυχία.

Τι θα γίνει τελικά?

 1.  Όταν δεν συμβεί αυτό που επιθυμείς μπαίνεις σε μια κατάσταση αρνητισμού και βάζεις μια ασπίδα μπροστά σου. Ο άλλος δεν ξέρει για την ελπίδα σου, και απορεί….

2. Συμβαίνει αυτό που θες! Επειδή όμως το επεξεργάστηκες στο μυαλό σου για μήνες, μέρες, ώρες το έχεις ήδη συνηθίσει και απλά το δέχεσαι, και το αμέσως επόμενο δευτερόλεπτο έχεις άλλη προσδοκία διαφορετική, και να που πάλι έρχεσαι αντιμέτωπος με την αγωνία και ένας θεός ξέρει για πόσο θα κρατήσει και εάν θα πραγματοποιηθεί αυτή σου η επιθυμία.

Ίσως το να μην έχουμε προσδοκίες είναι τελικά η καλύτερη λύση. Να μην περιμένουμε πολλά, να μην περιμένουμε ούτε λίγα.  Να μας αρκούν αυτά που μας δίνει ο άλλος.

Και τότε  χωρίς να το περιμένουμε θα μας δώσει, και θα είναι μια υπέροχη έκπληξη!!

Και τελικά η καθημερινότητα μας θα ανθίσει γιατί εκεί που δεν περιμένουμε τίποτα τελικά παίρνουμε πολλά, και η ζωή μας γεμίζει με μικρές εκπλήξεις και συμπεριφορά αυθορμητισμού! 


1 σχόλιο:

ShareThis