Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2013

ΕΡΩΤΑΣ όπως λέμε μέθη


Δεν είναι τυχαίο που λένε ότι ο έρωτας είναι σαν τη μέθη… Ιδιαίτερα για αυτούς που το αντιλαμβάνονται και χάνονται ελεύθερα μέσα στο αβέβαιο, γιατί αυτό είναι τελικά ο έρωτας… σαν ένα ατελείωτο ποτήρι κρασί… τουλάχιστον για μια γυναίκα.

Και κάπου εδώ είναι που διερωτώμαι:

Τελικά μέχρι που μπορεί να φτάσει μια ερωτευμένη γυναίκα?

Αν είσαι άντρας θα καταλάβεις πολλά. Αν είσαι γυναίκα, καταλαβαίνεις.

Ο έρωτας είναι πραγματικά η κινητήριος δύναμη για μια γυναίκα. Αυτή η δύναμη είτε την απελευθερώνει, είτε την εγκλωβίζει για πάντα και αυτό εξαρτάτε από την ανταπόκριση που λαμβάνει σωματικά και συναισθηματικά.

Οι περισσότερες γυναίκες  όταν είναι ερωτευμένες γίνονται ακραίες, ξεπερνούν τα όρια, γίνονται κουραστικές, πιεστικές και ανυπόφορες. Και γι αυτό μην διερωτάσαι, είναι απλό, μια γυναίκα τολμά να νιώσει το κάθε συναίσθημα τόσο έντονα όσο δεν πάει άλλο.  Δεν είναι ελεγχόμενο συναίσθημα, δεν το καθοδηγεί ούτε ξέρει πώς να το διώξει.

Το μόνο που ξέρει είναι πως είναι εκεί, και το νιώθει, και κάθε μέρα γίνεται ολοένα και μεγαλύτερο.

Δεν έχει σημασία αν είναι σε σχέση ή μόνη, σημασία έχει πως είναι ερωτευμένη και κάνει τα πάντα για λίγη ανταπόκριση, για να πάρει πίσω έστω και λίγο έρωτα, από αυτόν που δίνει, από αυτόν που νιώθει.

Ο έρωτας, με ανταπόκριση ή χωρίς, μπορεί να κάνει μια γυναίκα να αλλάξει χαρακτήρα, προσωπικότητα, δουλειά, σπίτι, μαλλιά, ντύσιμο, ΖΩΗ.

Και κάπου εδώ είναι που διερωτώμαι ξανά :

Μέχρι που μπορεί να φτάσει μια γυναίκα ερωτευμένη?

…Μέχρι εκεί που δεν πάει άλλο, και τώρα είναι που την βλέπεις εσύ, και της δίνεις τη σημασία που αξίζει, και τις δίνεις έρωτα, και είσαι έτοιμος να της δώσεις ζωή,

…και τότε είναι που τελικά φεύγει, γιατί πολύ απλά έφτασε στα άκρα και δεν έχει παρα πέρα να πάει.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ShareThis