Πέμπτη, 29 Νοεμβρίου 2012

Πάνος Μακρής


Με χαρά δέχθηκε να βρεθούμε για μια συνέντευξη. Συναντηθήκαμε λοιπόν σε μια καφετέρια. Ο καφές του έτοιμος μυρωδάτος με πολλή κανέλα, και ο ίδιος με χαμόγελο αγνοώντας το πρωινό αναγκαστικό του ξύπνημα, ήταν έτοιμος να ξεκινήσουμε!Με μια βαλίτσα στο χέρι ξεκινά η ιστορία του Πάνου Μακρή...

Αρχίζει να μου μιλά για τις τρεις μεγάλες του αγάπες, τον αθλητισμό, την ζωγραφική και το ταλέντο του να συναναστρέφεται με ανθρώπους. Τελικά μετά από το πέρασμά του στην αρχιτεκτονική σχολή αποφασίζει ότι το ταλέντο του να συναναστρέφεται με τον κόσμο είναι και αυτό που επικρατεί για να γίνει επάγγελμα ζωής. Επιλέγει λοιπόν να δώσει εξετάσεις για το Εθνικό θέατρο. Περνάει με επιτυχία τις εξετάσεις του και κάπου εδώ είναι που ανακαλύπτει πως γίνεσαι ηθοποιός.
Η πρόκληση δεν άργησε να έρθει. Σε κάποιες διακοπές του είναι που του γίνεται και η πρόταση για να έρθει στην Κύπρο για δουλειά. «Νέα αρχή» σκέφτηκε και χωρίς να ξέρει τίποτα για το νησί, καταφθάνει. Πρώτη του δουλειά ένα μιούζικαλ στον ΘΟΚ. Αν και κάνει θέατρο και τηλεόραση λατρεύει τον κινηματογράφο και αυτή είναι η κρυφή μεγάλη του αγάπη.

Αυτό που του αρέσει στην Κύπρο είναι τα μαγευτικά τοπία που συναντάει, είναι ο ανεκμετάλλευτος πλούτος της φύσης. Δεν αφήνει όμως την Ελλάδα αφού αυτή η χώρα είναι για εκείνον το ζεστό του λιμάνι, η παράδοση, η οικογένεια. Τι σημαίνει έρωτας για τον Πάνο Μακρή? Κάπου εδώ παίρνει μια βαθιά ανάσα και μου εξηγεί ότι ο έρωτας είναι αυτό που δεν μπορείς να εξηγήσεις. «Όταν χάνεις τα λόγια σου, όταν δεν ξέρεις τι να πεις, τότε είσαι ερωτευμένος» λέει. Ο δικός του πρώτος έρωτας ήρθε όταν ήταν 5 χρονών.  Η μουσική που αγαπάει είναι αυτή που δεν έχει λόγια, για να ταξιδεύει με την μελωδία και να μπορεί να σκέφτεται και να φαντάζεται ότι θέλει.
Ας υιοθετήσουμε το μότο ζωής του Πάνου Μάκρή «κάθε μέρα ενα καινούργιο ταξίδι ξεκινά».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ShareThis